Fourpure Brewing Co. Pale Ale

Az tegnapi dobozba csomagolódott keser gyönyör testvére. Jelen szortimentjük ezt a kiadást már nem tartalmazza, ellenben van egy más külsőt húzott American Pale főzetük. Már itt a sorok elején leírom, hogy a tegnapi szisszenethez képest ez mélyrepülés. Illatában még kényeztet s pohárba érkezése is felettébb mutatós, majd ízvilága otthon hagyta színes ceruza készletét.

Illatában a komló kapta a főszerepet, visszafogottan és kellemesen mutatja be kesernyés habitusát. Citrusos karaktere is megmutatkozik, finom és üdítő, s ezen déli gyümölcsös hatása révén némi édes aláfestést is kölcsönöz.









Kitöltve enyhén opálos pohárfoglaló és gyönyörűn telt aranysárga színvilágot mutat. Habfedője hófehér, sietősen múló vastagabb réteg.


Csekély savas hatású pezsgésen keresztül kísér ízvilágának leiratába. A szénsav buborékjaiból kilépve, a merészséget nélkülözve kezdi, mondhatni egyhangú kortyképét.


Fakó komlós kesernyésség festi a távoli horizontot, s előtte is csak halovány citrusos árnyak. Ezen vékonyka gyümölcsösség egy túlvizezett szörp hatását kelti, és sajnálatomra más kimagasló támogatók sincsenek az ízkép eddigi történetében.


Végjátékában sem kanyarodik izgalmasabb irányba, s végül rövid fogalmazású lecsengésében is csak egy a komló által generált erőtlen kesernyés ízhatás int búcsút. 









A folytatást is mondatba foglalva, ismét egy dobozba zárt főzet fog következni.

Árpamaláta, komló ( Citra, Centennial, Cascade), élesztő.
5.0% V/V
0.33L
Nagy Britannia






Megjegyzések