König Ludwig Weissbier dunkel

A harmadik királyi, egy barna búza képében. Az elmúlt napnak alkalmával már betűbe formáltam igen gazdag történelmüket, így azonnal rátérek a lényegre.

A pohár üvegkarimájához közelebb hajolva édes illat kezd körvonalazódni. A búza klasszikus édes hatása nyújtja a bemutatót és állítja maga mögé a pörkölölés magvas hatásának fátyol vékony támogatását. Majd az egészet megtolja a karamell, gyengéd és marad a háttér része. Az illatkép egészével párhuzamos egy a búza leiratához tartozó vékony savanykás érzet.






Intenzív opálosság jellemzi a sötét árnyalatú borostyán színű testét. Masszív telt habkoronát visel, s csak lassan múlik fehér színével.


Erős szénsav pezsgése a korty elején, és ír markáns savasságot maga mögé. Ezt elhagyva a búza világa uralkodik, vastagon fog ceruzája és csak lassan engedi a pörkölés hozta jegyek kibontakozását.


A búza önmagában is hordoz magvas jegyeket, de a pörkölés érezhetően szárazabb, nyitottabb ízeket hozott. Majd a karamell is rákezd, de a búzával alkotott kettősségük ellenére sem tolják túlzottan édes irányba.


Végjátékára nyilván kissé fokozódik az édes helyzet és korábban érkezik egy finom gyümölcsös kép, kellemes kerekítés így a történet végére.





Mint illatában úgy ízében is van egy csipet savanykás kíséret, végül lecsengésében összeolvadt, selymes egység, leginkább a búza hosszan tartó búcsújával.

Az a helyzet, hogy még magam sem látom a folytatás üvegét, de még a héten kiderül ezen kérdés.

Búzamaláta, világos és sötét árpamaláta, komló, élesztő.
5.5% V/V
0.5L
Németország

















Megjegyzések