Alms craft beer Hüttenzauber

A helyszín Németország ahol kevésbé használt szó fordulat a kraft sör. Nyilván létező mesterség, de ha Finnország az ezer tó országa, akkor Németország a patinás régmúlttal rendelkező több ezer sörfőzde országa.  A ma estét egy ilyen kivételes példa szisszenete írja, Bajorország Allgau régiójából. Berni és Hanss-Hermann gondolatai inspirálták a főzde születését. A mai Hüttenzauber nevezetű a másodikként kihozott főzetük ami limitált, és összesen három fajta főzetet készítenek, szigorúan szem előtt tartva a kézműves hozzáállást, illetve, a minőségi alapanyagok használatát. Minden sörüket kettő fajta üvegméretben kínálnak a nagyközönség számára, a 0.33l űrtartalmú és a 0.75l kiszerelésű, jómagam az élvethetőség hosszabb útját választva a magasabb töltetet választottam.

Leheletnyi savanyú kezdetét amit nem a hab múlása ihlet, töri át egy mély édes hatás. A savanyú érzet megmarad és festi az illatkép teljes hosszát, annak ködös játékával. Az édes vonal kissé cukros csipetnyi karamellás aláfestéssel. Majd az elvegyült jegyek hoznak új fejezetet. A már említett savanyú hatás alapoz a fátyol vékony csípős, de annál sokkal markánsabb cukor iratának, majd kíséri a gyümölcsösség, ami leginkább érett almák és narancsok fúziójára emlékeztet némi dióval.




Átlátását megtagadva tölti fel a poharat nagyon sötét narancsszínű árnyalatokkal. Felette tört fehér, világos barna színezettel múlik a szép kiállású habja.


Erős szénsav húzza markáns savasságát a korty nyitányába, melyben már formálódnak az ízek és több fronton érkeznek.


Savanykás hatások állnak hátteret üdítő játékukkal és fanyar gyümölcsös alteregójukkal. Édes jelleme nem felül múlja, mélyebb strukturált mondanivalójával tolja az élre a vezényletét.


Illatát is ezen elemek építették, cukros mivolta itt is kiemelkedő és illatában írott karamellás kíséretet is alkalmazza. Végjátékára már alkohol foka is kihatással van, távolinak tűnő karcal jelzi kissé magasabb számát.


Végjátéka eltérő felállást hoz, gyümölcsös árnyék előtt az édes betű formálok, még is savanykás távozást mutat, hosszú jól élvezhető rajzolattal.








Meg nézem kik azok a kupak hordozók akiknek sietősen közeleg a szavatosságuk vége, mert hogy vannak itthon jó páran, így a folytatást ők fogják meghatározni.

Forrásvíz, árpamaláta, komló, és Skót ale élesztő.
7.7% V/V
0.75L
Németország.      







Megjegyzések