Balkezes Hopster nyilván IPA

Már a kettő ezres években járunk, mikor is annak 12. évében s 5. hónapjában, ekkor még Kétbalkezes néven megalapítják a főzdét. A többes szám Nyaras Tamást, illetve Deres Attilát rejti. Több díjjal a hátuk mögött mára már nagyobb volumenek között főzik az gyönyörű üvegtölteteiket, a hálás közönség legnagyobb örömére. A mai estének fényes történetére egyetlen apró dolog vett kopottas árnyékot, az címkéknek kissé viseltes állapota.

Nyilván merész egyben gyönyörű illatával üdvözöl, kezdésnek a komló keserűssége kényeztet, simogat annak citrusos üdítő világával. Még is édeskés jegyek társaságában záródik illatképe.
A karamell, igen gyümölcsös hatású karamell fúziónál az komló keser világával, csodálatos felhőt írva a habja fölé.







Pohárba töltve, teste erős opálosságot hordoz és csodás, fényes karamell színvilágot mutat. Rajta szép kiállású, lassan múló hófehér habréteget visel.


A korty nyitányában kellemes pezsgés fogad és savassága is hasonló sorokat ír. A szénsavval szinte egyidejűleg keser ízű komlózottság kezdi fokozni hatását, már belépőjében is intenzív érzetet osztva.


Az illatában már íródott édesség ízvilágában is kimagasló támogatásáról biztosítja a kortyképet. A történet első felében még visszafogott csak fakó árnyék, majdan óvatos térhódítás mellett kísér a végjáték soraiba a komlóval karöltve, gyönyör duót alkotva.

Az fontos infó, címkének jobb alsó sarkában. 8)

 A folytatásban az édes leiratú karamellás hatást kölcsönző, kissé gyümölcsös támogatás már nem fokozza jelenlétét, leheletnyi távolságot megtartva követi a komló vezényletét.


Végül lecsengésében össze érett, selymes kortyérzet mellett ismételten a komló kezd uralkodni. Hosszúra nyújtott távozása keser jegyek tükrében múlik.  

Fekete sapkát hordott.





Nyilván lesz folytatás, a következő szisszenet még kérdés, de egy dolgot megígérek, lesz még balkezes a poharamban.

Árpamaláta ( Pale Ale, Bohemian, Cara-crystal), komló (Amarillo, Magnum, Cascade, Citra), élesztő.
7.7% V/V
0.33L
Magyarország








 

Megjegyzések