Fehér nyúl Rafa

A történet 2017-ben kezdődött a már olvasott Fehér nyúl néven az év dereka környékén. Egy trió áll a név mögött, a névről egy kicsivel később formálom a betűket. Szóval három személy, nevén is nevezném a tisztelt tagokat, Csepregi András, Meiszner Péter és Sajgó Álmos, számukra tartozunk kalapemelgetős mélységes elismeréssel a remek toroksimogató üvegtöltetekért.  A név, mielőtt a szélesebb körű nagyérdemű is kóstolhatta volna a főzeteket, mindannyian otthon készítették a sört, ám a nagyobb volumen megkívánta a próbafőzetet egy kisüzemi főzde üstjében. A horizont sörfőzde nyújtott segítő kezet, a lényeg, hogy kísérleti nyúl néven futott eme főzet, s töredelmesen be vallom, a fehér nem tudom honnan érkezett. Személyem több esetben találkozott pohárfoglaló és üvegmegtöltő termékeikkel, és egy Agriában rendezett sörvacsora keretein belül személyesen is volt szerencsém találkozni az alapító tagokkal.

Savanykás vonalvezetésű az illata, erős jegyeket oszt, de ez csak a keret egy sokkal színesebb történet körül. Mert a komló sem rest keser világát a keretbe írni, hatása kissé kopottas, ellenben a hátteret szépen festi, nem úgy citrusos jelleme. Még a keretet is átjárja finom gyümölcsös képével, markáns szereplőként ékesítve az amúgy is nagymenő társaságot. Mögöttük az árnyékok hoznak fátyol vékony, édeskés, cukorkára emlékeztető érzetet.





Testének látványa erősen opálos, színvilága sötétebb narancs árnyalatokat hordoz. Felette egy rövid idejű hófehér habréteg terül el.

48 IBU

Szénsavas kezdete visszafogott, kellemes pezsgés, ellenben savas hatása beleolvad az intenzíven savanyú ízképébe.

 
 Felocsúdva a hirtelen nyitányból kezdenek kirajzolódni a körvonalak, így a citromhéj több ismételt korty után erős szereplőként köszön vissza.


Körülötte a komló játszik, keser világát elengedve inkább citrusos mondanivalóját olvasom, gyümölcsös, ennek a tükrében érett, édes kíséretet add a messzi horizontnak.



Végjátékában indigózza s vegyíti az eddig írott sorokat, majd lecsengésében sem alkalmaz kiugró változásokat megtartva kellemes leiratát.



Végül, savanyú vezénylete hosszan tartó múlást eredményez a korty távozásába.





317. kupakként áll a sorba.

Még egy kis adalék, az poháralátétek.





A folytatás említésében megírom, hogy kilépek hazánk határain, nem megyek messzire annak félliteres töltetéért.

Árpamaláta ( Pilsner, Golden Naked Oak, búza ), komló (Amarillo, Centennial, Citra, Simcoe ), laktóz, citromhéj, élesztő.
6.8% V/V
0.33L
Magyarország



Megjegyzések