Fürst Wallerstein weissbier

Egy nemesi család sarja ezen üvegtöltet. Németország egyik legnemesebb családja az Oettingen-Wallerstein hercegeinek a háza mely 900 éves múltra tekint vissza. 1598. évben nyílik először lehetőség, hogy mások is megkóstolhassák a családi sört. Napjainkban 16 fajta üvegtöltettel kényeztetik az arra fogékony fogyasztót. Székhelyük a középkori Schlossberg-ben, Wallersteinben található. Arisztokrácia és művészet, egyaránt szerves része ezen sörnek, a régióból kinőtt nemes főzet.

Édeskés irányú illat, ahogy ez lenni szokott egy búzasör vonatkozásában. Kellemes volumenű édes hatás és a búzamaláta klasszikus gabonás jellemű jegyei, az illatkép frontvonalán. Árnyékukban egy fátyol vékony, savanykás leirat húzódik meg, üdítő irányba tolva a történetet. 







 
Pohárba töltve mutatja meg igazán szép testét, kissé opálos a tekintete, így matt, kopottas arany színvilágot láttat. Felette masszív, de sietős múlású hófehér habtakarót hord. 


Selymes struktúrájú kellemes pezsgés nyitja a kortyot, erősebb töltetű savas hatást húzva maga mögött. 


Ezen savasság mélyen elkísér a korty folyamába, közben fakul vesztve erejéből s körvonalazódik a búzamaláta ízvilága. Egyaránt formálódnak édes illetve klasszikus búzamalátás jegyek, előbbi kissé fáradt és inkább a hátteret festi meg finom játékával.


Gabonás búza vezénylete sem túlzó, így fúziójuk letisztult végjátékot eredményez, majd kíséri őket egy ismételt savanykás hatás. 


Lecsengésében megtartja eddig olvasott leiratát, ízvilágának múlása hosszú, kiegyensúlyozott ízekkel távozik. 







Még keresem a folytatás kupakját, de rövid időn belül meg fogom találni.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
5.2% V/V
0.5L
Németország
 






Megjegyzések