Sol

Egy autentikus mexikói főzet a Moctezuma brewery Co. tolmácsolásában. Az 1899-es évtől kezdődően léteznek. Nem vagyok ismerője a mexikói kultúrának, de azt tudom, hogy gasztronómiájukban fontos szerepet vállal a kukorica. Ezért tudom elképzelni, hogy a sörükben is tudni akarták ezt a növényt és nem csak töltő anyagként használni. Legyen szó bármilyen megoldásról is, Magyar szoftverrel a fejben elég nehéz elvonatkoztatni, mert az igazság, hogy magam is fogyasztottam a hazai tápsörökből, de legyen megnyugvás, jobban preferálom a minőséget.
Ezen dolgok tükrében igen nehéz feladat a bontó után nyúlni, s nem a gyűjtői vénám motiválta, inkább az elhivatottságom mint hithű fogyasztó aki járja a világ söreinek útját.

  Az összetevők sorában olvasható a kukorica mint alapanyag, ami rá is nyomja bélyegét a sör teljes történetére. Mutatja is hasonlóságát a hazai tápsörökkel. 
Édes az érzete illata egészének, mely vezényletét a kukorica nem igen élvezhető karaktere tölti be. Szorosan mögötte a maláta is színre lép, és meg nyilvánulásának csak édes hatását látom, gabonás jelemét alig vélem fölfedezni. A komló sajnos nem kapott szereposztást, pedig ha valaki segíthette volna az előadás elismerését, hát az ő lett volna.




Már üvegébe zárva is láttatni engedi tiszta, arany színvilágát, így a pohárba érve kevésbé izgalmas, de tagadhatatlanul szép látvány.
Habja sűrű réteget képez s elég tartósnak bizonyul hófehér színével.



Intenzív pezsgés selymes bizsergését hozza a korty kezdete, melynek savassága igen csekély hatást ír.
Már a szénsavba belépve érezni a maláta szerény játékát aztán hirtelen a kukorica ízét.




 Markáns ízeket hordoz és a kortyképet tekintve nem áll jól neki. Mert folytatásában, ami itt több ismételt kortyot jelent, már csak a kukorica ízvilágát figyelem, mert nincsen más. 



Végjátékára nagyon édes irányt tart és a kukorica is magas csúcsokat hódít, aztán itt is egy hirtelen esés az ízhatások fokában. Ezáltal nem lesz sokkal kedveltebb ízvilága, csupán enyhít leiratán. 



Lecsengésében ellenére annak, hogy játéka még fakóbb irányt vesz még így is kellemetlen a távozása.




Mivel a kortykép szinte teljes hosszát a kukorica festi, annak semmilyen pozitív íz érzetével, ami nyilván csak az én szubjektív véleményem. Aztán meglehet, hogy mások számár ez egy finom olvasmány.







A következő pohártöltet gyanítom, hogy jövőhétnek kezdetén íródik majd, a változás jogát fenn tartom, ami részemről arra utal hogy hamarabb is érkezhet.

Árpamaláta, komló, kukorica, élesztő.
4.5% V/V
0.33L
Mexikó




 

Megjegyzések