Einsiedler schwarzbier

Az 1885. évben döntött úgy Emil Schwalbe, hogy megalapítja saját sörfőzdéjét Chemnitz városában. Korábbi tevékenysége a gépgyártás volt s ebből az iparágból nyergelt át a sörkészítés területére, hálás is vagyok ezen gondolata megvalósításáért. Napjainkban 12 eltérő főzetet készítenek, a mai fekete sör mellett még ketten jutottak el hozzám szortimentjükből, őket a közeli jövőben fogom betűkbe és képekbe formálni. A mai bontását követően személyem elég sokat várt ezen pohártöltettől, szeretem az ilyen típusú söröket, viszont címkéjét elég nehéz megmenteni. A leáztatás klasszikus folyamata nem megoldás, könnyen szakad, fel nem adom s valamilyen formában lefejtem az üvegről. Megszoktam, hogy a Német címkék nagy többsége könnyedén elengedi az üveget. Na de a sör, nem stout és nem porter még is fekete, remélhetőleg szénsav is lesz benne bőséggel.

A pörkölés adta jegyeken keresztül kapok betekintést illatába, erős magvas hatásokat kísér a karamell s mind a kettőjük mögött megtalálható egy vékony savanykás támogatás. A maláta is érződik, de óvatos játéka elvegyül a tömegben és inkább adja gabonás jellemét a történethez mint sem édes vonását.







Feketének látatja testét, csak jobban megvizsgálva nyílik meg bordós, vöröses árnyalata. Habfedője rövid életű, színében pedig világos barna árnyalatú.


Intenzíven kezdő szénsavval már jelentkező karamellás édesség melynek hatását a pezsgés savassága egyenlőre erősen korlátozza. Majd a pörkölés adta jegyek sokkal szegényebben szólnak ízéhez mint illatához.


A pörkölés jegyeit a háttérbe szorító kellemes aszalt gyümölcsösség érkezik, vékony, kevésbé édes a barack illetve inkább a szilva ráhatásával.


Az illatában is említett savanykás kíséret is a történet része, jelenléte annyira illik ide, hogy a maláta, karamell páros mellé állva némi üdítő jelleget kölcsönözzön a kortyképnek.



Végjátéka összetett és össze érett ízeket szállít, a karamell édes, a maláta édes és magvas akár csak a pörkölés, de ő már savanykás is és itt van még az aszalt gyümölcsös hatás.


Lecsengésében a fúziók játéka nyújtja az élvezeteket, haladok az árral és élvezem.  Távozása kellemesen hosszú, és csipetnyi kávés illúziót is fest.








A folytatás kontinensünk földjén marad, gyönyörű országunkból indulva mindössze egy határt átlépve már kortyolhatnánk is főzetet.

Forrásvíz, árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Németország.













Megjegyzések