Lelestout #1

A folytatás, az leleszi pihenő főzete töltődik ismételten a poharamba. Számomra különös érdekességet rejteget, hiszen elkészültében szorgosan segédkeztem. Ezen a napon érdeklődésem vezetett, laikus szemlélődőként érkeztem, mert már jó ideje kacérkodom a sörfőzés gondolatával.  Nem is mehettem volna jobb helyre, teljes rálátást kaptam a folyamatra, eszközök, alapanyagok a higiénia és az idő kérdése, kiváló gyakorlati és elméleti "oktatásnak" bizonyultak a Balaton17sörfőzde tagjainak iránymutatása. Mellette természetesen bőséggel ettünk és ittunk, semmiben nem szenvedtünk hiányt mert a helyszín királynője Dorka is kitett magáért, így teljes a történet mondanivalója. Végül a csomagolás magyarázata, a címkén látható kutyusnak története van, úgy hívták, hogy "Hypó", bolondos, futkározó hófehér s eredetileg az ő nevét viselte volna eme főzet.
Rengetek betűt formált ezen felvetés, egy sötét főzet hipó névvel?.!

Csábos finom kettősség közé dugtam a fejem, intenzív módon közli mind a csokoládé, mind a kávé, hogy jelen vannak és őszintén kényeztetnek.  A csoki enyhén édes, még is az ét verziójára emlékeztet, mellette a kávé klasszikus, kissé keser irányú. A bodza, kitűnő támogató, édeskés gyümölcsös jellemével, majd a maláták jellegzetes gabonás világuk, leheletnyi játékukkal. Nyilván sörként is stabilan helyt áll, de illatosítóként is beválna.





Látványában nem annyira színes, de miért is tenné. Világos barna, benne fakó fekete színezettel, egy pohár csokoládé némi kávéval. A habtakarója nem társasági, hirtelen távozik,  pedig magasra emelkedett kopottas világos barna színével.


Enyhe a buborékok játéka valamelyest erősebb savas árnyékkal. Elsőként a kávé íze köszön, "fekete", igaz nem kesernyés a vonalvezetése, inkább vékony savanykás ízt hordoz, de semmiképp nem édes.


Ezen hatások közül lép elő  a malátázottság, és csak messziről tolja ide klasszikus vonásait, el is fáradnak.


Folytatólag a bodza is csatlakozik, nem dominál, csak azonosul és elvegyül, majd a végjáték soraiban szélesebb történet formálódik.

Mirror-error

A kávé még mindig jelen, mutatja az utat, s az egyedül utazást kerülendő a csokoládé ismételten társul. Hogy most a kávé, komló kombó, de keser ízjegyek kísérik a kortyképet, és a több rétű felépítésének köszönhetően csipetnyi édes árnyékot húz maga után.


Lecsengése lassú, élvezhető minden részlete.




Még ketten tartják kupakjukat az ötösfogat közül, de már nem sokáig.

Forrásvíz, maláta ( Maris Otter, Cháteau café, Cháteau chocolat, zabpejheyl), komló ( Challanger ), bodzabogyó, élesztő.
7.0% V/V
0.33L
Magyarország


Megjegyzések