Leleszipa 2

Az ötös fogat folytatása írja a mai betűket. A leleszi pihenő és a Balaton17brewery koprodukciója, mely igen nagy örömömre elfoglalja a poharam. A tegnapi írásom kapcsán betekintést nyitottam a színfalak mögé, így mára, inkább az adott sörre világítanék. Ehhez rengeteg betűt és nem kevesebb pixelt használok és csak remélni tudom, hogy olvasata kellően beszédes.

A bodza mélyen kitölti illatát annak gyönyörű édeskés jellemével, és vezénylete markáns betűket ölt a tollamon keresztül. Azért mások is szóhoz jutnak, akár csak a komló keserűsségének aláfestése, mely vékonyka hatást formál és állítja maga mellé citrusos világát üdítő képet alkotva. A bodza édes vonulatai nem egyedül álló módon malátás felhangokat is rejtenek, és az árpa jellegzetes nyers hatása is kiérződik távolinak tűnő játékával.
Gyönyörű összképpé olvadnak, selymes kortyképet rajzolva.




Kitöltve látni igazán narancsos színvilágát, és opálos testét. Rajta hófehér habréteget hordoz vékony felállásban, majd csak komótosan lép a múlás útjára.


Kellemes szénsavas pezsgéssel nyitja a kortyképet, enyhén szúrós savasságának társaságában. Majd a bodza tör be az íz frontvonalán  jellegzetes, ellenben kevésbé édes irányú jelenlétével.


Mellette a malátázottság formálódik citrusos jegyek ködében. A maláta édes hatása sem tesz ki magáért, inkább klasszikus gabonás ízét adja. A citrusosság is fakó, és mangót festeget, de ez csak illúzió a bodza révén.


Nagyon jól áll neki, de inkább a grapefruit fanyar alakját írnám biztos jelenlévőnek. Aztán ezen a részen már a komló keser érzete is dominálni kezd, fokozatosan emelve a a tétet.

Leleszt ölelő dombok, gyönyörű a táj.

Végjátékában a bodza édes töltete is csatlakozik, erősebb, de a komló marad a karmesteri pulpituson.
Majdan lecsengésében vegyes összképet rajzol, ezen szó jelentésének minden jóságával.


A maláta, a komló, a bodza, akik teljes ízspektrumuk szállítják változó intenzitással, sajnos a korty múlása sietős. Végül ezt követően könnyed bodzás íz önti el a testem, mintha szörpöt ittam volna. Nagyon kellemes.

A királynő s lánya.



Az utolsó fénykép, ami már történelem, az első Lelszipa papír alapú adathordozója.


Maradok a dombok között, leleszi lesz a következő pohártöltet is.

Árpamaláta, komló, bodza, élesztő.
6.6% V/V
0.33L
Magyarország



Megjegyzések