Schneider weisse Tap 3

A már beharangozott Schneider főzet, érdekessége az alkoholmentessége. Év elején jártam Németországban és megdöbbenve láttam, hogy rengeteg főzde készít az alkoholtól mentes termékeket. Több ízben fogyasztottam már ilyen típusú főzeteket, de személyem egyetlen szóval jellemezné őket, természetesen egy klasszikus alkohol tartalmú árnyékában, szörnyű. Igaz már a keret első felvonásában is helyet kapott egy ilyen főzet, a 229. a Clausthaler classic.  A keret második felvonásában is helyet kap egy alkoholmentes, és biztos hogy lesz még egy. Szóval a Schneider, tegnap Tap 4 és egy korábbi alkalommal Tap 11 már megírtam, hogy búza vonalon mozognak és 1872-től készítenek kiváló főzeteket. De aztán nézzük csak ezt a kívül állót.

Annak rendje és módja szerint illatában valóban érződik a búza, nyers hatást nyújt intenzív jelenlétével, de még így is csak a vezénylet mögött kapott helyet. Előtte egy kétélű jelem formálódik, mert matt és egyben éles, viszont nagyon rosszul áll az illatkép egészének. Összességében magvas hatásként jellemezném a búza illatától elvonatkoztatva, kissé édes és egyrészt savas is. Ha már édes vonal akkor hátat fordított a valódi búzának, nem hordozza szeretett édes vonását.




Színe a barnás narancsos árnyalatok keveréke mely erősen opálos. Felette hirtelen képződő masszív habréteg alakul, de sietősen esik össze majd lassan múlik tört fehér színével.


Erősebb töltetű szénsav hozza szintén markáns savasságát. Már pezsgésében átérződik ami illatában is, ott sem segített és már írom is, hogy itt sem fog.


Kezdetben alig érződik, de már ismerem és sajnos az ismételt kortyok rámutatnak, hogy hatása lassan fokozódik. Ugyan savassága mélyen benyúlik a kortyképbe, de ennek ellenére sem jelentkeznek a szokott édes vonások.


Aztán itt a búza, mintha a kalászt harapdálnám és ezzel itt nem is lenne baj, de amellett hogy száraz sok a hiányossága és itt van ez a ronda magvas a búza világától távol álló hatás.



Sűrítem a pohár emelgetését hátha jön valami klasszikus, de be kell látnom, hogy az alkoholmentesség oltárán csak felesleges áldozatok születnek.




Sejtettem, hogy nem egy klasszikus búza illat és ízvilág fog kibontakozni, de ez nagyon távol áll, mindentől amit sörnek hívnak. 

Az előző Schneider főzetnél ígéretet tettem a címkék bemutatására. Most következzenek a keret kronológiai sorakozásában.








A Tap3, Tap4, valamint a Tap 11 front címkéinek hátulján.

Az a bizonyos folytatás, egy kupak erejéig még maradok Németországban.

Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
6.2% V/V
0.5L
Németország










Megjegyzések