Schneider weisse Tap 4

Visszatérő sörfőzdeként jellemezném, eddig öt testvére hagyta kupakját a gyűjteményemben az első keret történelmében. Ebből négyen számot viselnek és kronológia sorrendben írnám is, a Tap5, Tap6 és Tap7, mögöttük a sorban a szám nélküli Eisbock majd a Tap11, ő az első aki már a blogolós időszakomban érkezett. Aztán következett a második keret, és az első sor 10. helyén a Tap4. Beszédes múltja és sikeres jelene a búzasör világára épül, a Tap11-es írásomban felszínesen már boncolgattam történelmét mely 1872-től indul. Ennek a tükrében ma is egy remek búza tölti meg a poharam, viszont hiányzik még pár testvére. Most lelövöm a meglepetést, miszerint a következő kupak is Schneider főzetet rejt, mondjuk ez így még lehet meglepetés, mert többen hiányoznak a szortimentjükből. Nem is húznám tovább a szót, csak még annyit, hogy az előzőekben írottak tudatában a mai nap csak a kupakokat osztanám s majd következőleg már a címkéket is.

Klasszikus, ez a jelző is sokat mondó, de ha társul a minőségi szó leiratával akkor nyújt valódi élvezetet, és meg is teszi. Jellegéből adódóan a búzamaláta tölti ki illatának teljes spektrumát, jegyeinek finoman beállított hatásaival. Gabonás vonásai állnak az élre a búza tiszta játékával. Édes világa nélkülözhetetlen az illatképből, jelenléte nem erős, inkább mély és testes. S mit sem ér a búzasör egy leheletnyi savanykás kíséret nélkül, van neki, üde kontrasztot húzva illatfelhőjére.





Kitöltését követően látni testének erős opálosságát, mely fakó matt narancs árnyalatokat visel. Tetején masszív, hófehér habréteg terül el múlni nem akaró vastag szépségével.


Kellemes szénsav selymes simogatása üdvözöl és nyújtja csekély savasságát. A korty kezdetétől érződik a búza ízvilága és már itt a történet elején felülmúlja édes hatását.


Édes mivolta ellenére és hogy a korty teljes hosszán látni munkásságát eleinte még is támogatóként jelenik meg a búza vezénylete mögött. Kellemes gabonás, malátás fúzió kényeztet.


Az előző mondat ízképére gyakorolt hatása kiegyensúlyozott, egységes leiratú. S az olyannyira áhított savanykás kíséret is megérkezik, kordában tartva édes világát.

 
Végjátéka sem fukarkodik és ízlelőbimbóim folyamatosan kényeztetik. Az eddig olvasott tényezők közül kiemelném az édes hatást, így a végéhez közel fokozza, de nem tolja túl jelenlétét.
Gyönyörű lecsengés áldozata leszek, örömmel vetem alá magam hosszú leiratú távozásának.





 Aztán a mai nap csak a kupakok, majdan holnap már a címkék is jönnek fényképeikkel.







A folytatást már a bevezetés soraiban megírtam, ennek rendje és módja szerint így is fog alakulni.

Árpamaláta, búzamaláta, komló, élesztő.
6.2% V/V
0.5L
Németország








Megjegyzések