Vándorka #3

Ma ő is elengedi kupakját, így már csak egy leleszi főzet vár a sorára. Jelenlegi olvasmányom nem nagyon kanyarogna, közismert a helyszín, már ha korábbi írásaimon végigsétáltad a szemeid. Napsütéssel támogatott a nap mikor főződött, ezt talán nem érezni rajta, de sokkal szebbé tette a folyamatot, mondhatnám megannyi mosoly, finom ételek, gyerekek kacaja és a helyiek vendégszeretetét is zárolta a kupak.

Üde keserűséggel kezdi mondanivalóját és van mit mondania. A komló meséli keser világát, felhangon nyomatékosítja szerepét, vezénylete már is borítékolható. Majd annak rendje és módja szerint érkezik citrusos világa is, finoman követi a történet sorait. Mögöttük húzódik a maláta szelleme, alig érezteti magát, ködös édessége vegyül a gabonás voltával. Kristálytiszta emlékképek, mikor készítettük eme főzetet, a komló pelletet a kezemben tartottam és szinte változatlan intenzitással lebeg a pohár körül annak gyönyörűen markáns illatával.



Üvegében még áttekinthető, de kiszabadítását követően az élesztő hatására opálos struktúrát rajzol a pohárba, erős narancsos árnyalatokkal karöltve. Rajta szemkápráztató habréteg terül el, nagyon sűrű, ellenben kevésbé tartós. Színe többrétű, a hófehértől a különböző sárgás árnyalatok fakó festéséig hullámzik.


Gyenge pezsgés a korty nyitányában, és savas hatása is elmarad. Aztán ízében is a komló üdvözöl, és csak mondja és mondja. Kezdetében lassan, és megválogatja betűit, de tagadhatatlan a jelenléte.


A korty feléig kísér válogatott játékával, majd fokozza ízvilágát kitárva teljes spektrumát. Torokba markoló keserűsség kellemes hatása, citrusos jegyeivel erősítve, és a kettősség tükrében, édes árnyék is íródik a sorok mögé.


A végjáték leiratában továbbra is a komló dominál szerteágazó ízével, örök barátja a maláta csak statisztál, halkan suttog a háttérben gabonás, édeskés jellemével, kell a jelenléte.


Lecsengésében hosszan élvezhetjük, múlása markáns ízekkel távozik.




Még egy a leleszi főzetek közül, de utána sincsen megállás.

Forrásvíz, árpamaláta (Maris Otter ), komló ( Saaz, Magnum ), élesztő.
5.7% V/V
0.33L
Magyarország

Megjegyzések