Balaton17brewery Kormorán American black ipa

Az folytatást a Kormorán feketesége hoza, és nem a kárókatonafélék ( Phalacrocoracidae ) a madarak ( aves ) osztályába és a szulaalakúak ( suliformes ) rendjébe tartozó családja került a kupak alá. A kormoránok minden kontinensen jelen vannak, kivéve az Antarktiszt. Így hogy hazánknak nagy Balaton taván is repkednek ezen vízi madarak, ettől is kézzel foghatóbb és autentikusabb lesz eme főzet. Ismételten fejet hajtok, a név a címke és az üvegtöltet együttese előtt. A Balaton17brewery karöltve a Fehérnyúllal és a fényszorókkal együtt olyan fúziót alkottak ami látványában s ízében is kiemelkedő, ez már művészet. Még annak a tükrében sem vagyok elfogult, hogy kedvenceim a sötétebb, és vagy fekete pohárfoglalók, arról nem is beszélve, hogy Gábort és Jánost a "Balatonos" fiúkat személyesen ismerem. Számomra ez volt az első fekete színű ipa, és azonnal levett a lábamról, olyan jegyek házassága ez, amiket egy kupak alá zárni remek ötletnek bizonyult.

Finom diszkréció árad illatából, előterében a komló keserűssége, kimérten, kellemesen hangolva, majd citrusos jellemének csipetnyi fanyarsága. Szorosan mögötte karamellás jegyek gyülekeznek, kevésbé édesebb irányba hajló hatásával. Végül árnyékként a malátázottság fátyol vékony érzete zárul. Összeolvadásuk valami pazar egészet tol az orom alá, lenyűgöz, magához láncol és csak markolom a poharat, csak szimatolom és csodálom.





S valóban, masszív feketeséget hordoz a teste, árnyalatoktól mentesen. Felette vékonyka habsapka képződik világos barna színezettel, és csak lassan múlik az üvegkarima öleléséből.


Kissé tartózkodó a szénsav pezsgése majd savas leirata is csak kopottas árnyékként húzódik a háttérbe. Aztán belépve az ízek világába, elsőként a kávét említeném, ami visszafogott, ugyan keserű az érzete, de ezt már a komlónak köszönheti.

IBU: 60   SRM: 114

Közben vékony savanyú íz festegeti a hátteret, a pörkölés adta kellemes támogatás. Visszatérve a komló nyújtotta hatások boncolgatásához, meg kell elítenem, hogy a korty második felében annak keser világával kisebb offenzívát indít.

Az kalózos kormorán.

Az élvezeti faktor mutatója szinte kiakad, és még nem is írtam a karamell, étcsoki fúziójának érkeztéről.

16,5° balling.
 
Végjátékára az ízorgazmus jelzőt akasztanám, mert hogy ott a savany háttér, rajta a komló keserű és némi kávé az étcsokoládéval, s az egészet átjárja a karamell édeskés hatása, végül a jutalom, egy ködös citrusos lepel

Ő ragaszkodik az üveg köré papír mivoltával.

 Végjátéka kapaszkodik és nem enged, hosszan simogatja torkom.




Még a hiánya is egy absztrakt művészi megnyilvánulás.


Jelenleg kevésbé foglalkoztat a folytatás egy ilyen pazar főzet után, de tiszteletben tartom a testvéreit és a megannyi kupakkal zárolt üvegtöltetet akik rám várnak.

Árpamaláta, malátakivonat, komló ( Citra, Magnum ), élesztő.
6.8% V/V
0.33L
Magyarország








Megjegyzések