Balaton17brewing Bríz American smash ipa

Az záró akkord a Balaton partjáról, eljött a négyes fogat utolsó tagja. Eme napnak higanyszál ugrasztó tikkadatában igen kellemes pohártöltetnek bizonyul, azon hűsítő kortyok balatoni szeleket idéző árnyékos illúziójával. A második keret ölelésébe kapott meghívást annak ellenére, hogy fém sapkája az nyomtatástól mentes kialakítást kapott, de inox illúziójának látványa megérdemli, hogy íratlan mivoltával beszéljen s emlékezzen a Balaton17brewing sorozatáról a 21. helyen, és vagy nézőponttól függően 336.-ként. Már, már túl ragoztam a bevezetés sorait, így elengedném a további betűformálást és rátérek az bontó markolgatására.

Vékony komlós keserűsség klasszikus játékával kezdődik, majd kíséri végig illatának történetét. Citrusos jelleme csak ködösít, leheletnyi érzetével ellenben üdítő támogatást nyújt.  Végül a maláta is átlépi a már érezhető illatok ajtaját, csekély édes és gabonás hatás képében. Összeállva gyümölcsös jegyek ülnek illatának teljes spektrumára.







A pohárral egybeforrott látványában mély narancsos árnyalatú. A rajta üldögélő habkorona nem akar múlni hófehér színével, mely szinte már harapható masszívságot mutat.


Kellemes pezsgéssel kényeztet és savassága is finoman kíséri a már itt érződő komlós keserűsség frissítő hatását.


 Folytatásában enyhe citrusosság is csatlakozik és kicsivel később édes irányú háttér kezd rajzolódni.
A Pale Ale maláta remekül kijön a Citra komlóval s ezen fúzió kissé apás irányt határoz meg.


 Így csupán a kevesebb édes behatás, illetve a komló keser világa ami ráébreszt, hogy a kortyokat egy ipa építi. Végjátékában sima, letisztult kortyképet szállít, kellemes gyümölcsös támogatás mellett.


Lecsengése és múlása egy tőről fakad, annak enyhülő komlós szereplésével, csipetnyi édes hátterével amit még komlós, citrusos megnyilvánulása is ködösít.


Elköszönése kevésbé beszédes, finom társasága hamar távozik.




A folytatást is betűbe foglalva, ígéretem kötne az Elf főzeteinek megkezdésére, de mivel a második keretnek első sorából már csak kettő kupak hiányzik, így random módon fogyasztanék valamit az itthon fellelhető főzetek közül. Amiket hamarosan a nagyérdemű is láthat. 


Árpamaláta (Pale Ale ), komló ( Citra ), élesztő.
5.6% V/V
0.33L
Magyarország 





Megjegyzések