Balaton17brewing Dingi17 American ipa

Az harmadik Balaton parton született üvegtöltet, vagyis ígéretemnek betűre fordított olvasmánya. Korábbi kettő főzetüket magasztos sorokkal dicsértem, mind küllemükben, mind élményszámba menő ízvilágukkal kapcsolatban. S nyújtom is a visszatekintés lehetőségét, annak American blonde ale, illetve American black ipa testvérek képében. Most sem térnék el az dicsérés irányvonaltól, mert duzzad a vitorlája eme főzetnek, a szisszentéstől az üres pohár látványáig bezárólag.

Kicsit várat magára, de engedni kell kibontakozni az illatát, mert meg éri a ráfordított időt. Kellemesen kesernyés vezényletet határoz meg, s vele párhuzamosan citrusos jellemét is kibontja a komló páratlan játéka. Ugyan együttes hatásuk összességében visszafogott, gyümölcsös jegyekkel sűrítve, még is magasan élvezhető fúziót szállít. végül a maláták, akik jelenléte alig van kihatással az illatképére, így ködös édességgel színezve a hátteret, finom támogatással ékesítve a történetet.




Testének látványa barnás, vöröses szín árnyalatokkal tölti meg a poharat. Tetején vékonyka tört fehér, füstös barnasággal színezett habréteg tartja magát, annak lassúcska műlásával.

IBU:60  SRM:14  Plato:16.3B°

Kecses pezsgéssel nyit, alig kibújó savas hatással mögötte. Akárcsak illatában úgy ízében is szégyellős, csak ismételt kortyok tükrében kezdenek kirajzolódni ízvilágának határai.


Tompa keserű vonalon indít, enyhe gyümölcsösség társasággával és halovány citrusos jegyekkel tűzdelve, melyeket a korábbi kortyképekben látva, nem fokozzák jelenlétüket.

Az piros sapka.

Minél mélyebben és távolabb járok a korty leiratában, annál intenzívebben fokozódik a komló keserű világa, és talán ez is elősegíti az árpamaláta jelenlétének szinte totális hiányát.

Finn vitorlásokról a nevét.

A keser érzet nem a végtelenségig emelkedik, végjátékában már tetőzik, ahol már húz maga mögé némi édes, malátás hatást.



Innentől kezdve ismétli finom hadjáratát a komló és lassan nyit bele a lecsengés soraiba, könnyed búcsút int, letisztult, simogató távozás hamar múlik.




Még nem egész a család, hamarosan negyedik testvérüket is láthatóvá teszem.

Árpamaláták, komló ( Citra, Magnum ), élesztő.
6.9% V/V
0.33L
Magyarország




Megjegyzések