Elf Táltos stout

Harmadik Elf főzetként egy fekete paripa köntösébe bújt stout tölti meg a poharam annak igen markáns jegyekkel tűzdelt illat és íz világával. Számomra külön öröm ha egy sör sötétebb irányultságú és hordozza is annak hatásait. Ennek tükrében meg is emelem fémsapkáját és élvezem.

Erős karakteres hatások építik finom illatát, és a pörkölés simogató hozadékait illeti a karmesteri pálca. Ezáltal vékony savanykás vonal mentén intenzív magvas jegyek és nemi kávés hatás színezik illatát. A főcsapás mentén érződik még egy enyhe ködös füstösség és csipet karamell annak édeskés támogatásával együtt.
A komló vélhetően beleolvad ebbe a sokaságba, ellenben az árpamaláta ha csak kis mértékben is, de megmutatkozik valós illatának gabonás jellemére szorítkozva.




Pohárba töltött látványa mély feketeséget mutat csak a pohár aljánál áttörő fény nyit némi vöröses színezetet. Felette barnás színezetű tört fehér habtakaró húzódik sietősre vett illanásával.


 Szénsavát tekintve kimért simogató pezsgéssel fogad amit nem követ savassága. Ízvilágának felépítése erős hasonlóságot mutat illatával kapcsolatban, ami abszolút jól áll neki.


Ennek tudatában a korty irányát is a pörkölés határozza meg annak többrétű érzetével. Kezdetében enyhe füstösség és fátyol vékony savanyú hatások fúziójával találkozok.


Folytatásában száraz magvas íze is megérkezik maga az árpamaláta gabonás jellemével keveredve. Írnám ha valamelyik szereplő esetleg édes irányú gondolatokat is szolgáltatna a történet részére, de csak fakó maszatolást olvasok a háttér messzeségében.


Majdan a végjáték soraiban kissé fokozódó füstösség ami Schlenkerlás ( füstölt sör ) illúziót vegyít így a korty végére, annak minden dicséretével. Természetesen a korábban írott hatásokkal egyetemben, de itt már krémes kortyképet alkotva kényeztetnek.


Végül lecsengésében sem enyhít és bátran kitart eddig szolgáltatott ízeivel és szinte a végtelenségbe tolja múlását.

Folytatás illetően azt biztosan tudom állítani, hogy az Elf még meg nem bontott utolsó főzete és vagy egy Német ajkú szisszenet fog következni.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.9% V/V
0.33L
Magyarország


Megjegyzések