Neumarkter Lammsbrau

Lammsbrau több mint 200 éve az Ehrnsperger család tulajdonában van, s míg negyven évvel ezelőttig át nem vette az irányítást Dr. Franz Ehrnsperger, addig egy sörfőzde volt a többi között. 
Azon időszakban is főzött jobbnál jobb söröket, de mióta Franz átvette merész koncepciók megvalósításai mentek végbe. A fenntarthatóságot szem előtt tartva megújuló és egyben öko gazdaságot hozott létre, s mára 100%-ban megújuló energiaforrást alkalmaznak és 100%-ban bio alapanyagokból főzik a söreiket, ezzel egyedüliként a Német piacon. Az év elején történt utazásom alkalmával nem egyedül hoztam haza, még kettő testvérét toltam a rekesz vigyázó ölelésébe s hamarosan érkeznek ők is. 

Szolid keserű hatás érződik illatának kezdetén, csipetnyi savanykás felhanggal meg spékelve. Nem tartja magát sokáig, mert az árpamaláta lép az élre. Csak enyhe édesebb érzetet hoz, ellenben nagyon intenzív a maláta klasszikus illata, nyers ihletésű gabonás hozadékával. Az első sorok nem múlnak nyomtalanul és itt már a hátteret színezik hatásukkal. 






Kitöltve enyhe opálosságot látat melyre a kicsapódó pára is rásegít. Testének színezete arany árnyalatokat hordoz és tartja meg a felette elterülő siető múlású hófehér habréteget.



Vékonyka szénsav szállítja az ízeket amibe erős savas árnyékot húz. Hasonló illatának kezdetére és folytatásában is megegyezést tanúsít.


Mert érkezik az árpamaláta és komoly mértékben terelgeti édes irányba ízképét, mellette klasszikus vonásai is erős módon nyilatkoznak.


Az ismételt kortyok hamar rámutatnak, hogy a maláta fogja kitölteni az ízvilág teljes spektrumát és hivatásának intenzív módon tesz eleget. 



Pilseni karakterek körvonalazódnak az ízek erős sokaságában ahol tovább fokozódik a maláta írta sorok minden betűje.


 Végjátékára már beállítja maximumát, igaz ritkán tapasztalt tiszta ízekkel és nagyon rámenősen. Mert ugyan olvasatom arra sugall, hogy már túlzó amit az árpamaláta művel, de koránt sem az.
Kifinomult és minőségi előadás részese lehetek.


Lecsengésében is megtartja vonalvezetését és szinte teljes aktivitáson köszön el ha az ízeket tekintem, ebből fakadóan múlásának nem is látom a végét.





Ismételten a folytatás kérdését kellene boncolgatnom és ez azért ró rám komoly feladatot mert, hogy lenne mit. Ennek a tudatában igyekszek mihamarabb döntést hozni.

Forrásvíz, árpamaláta, komló, élesztő.
4.7% V/V
0.33L
Németország




  

Megjegyzések