Schaffler Allgauer hell

Tavalyi év október 20.-án ittam egy búza bakot, címkéjében s úgy egyáltalán megjelenésében oly annyira élesen eltér a mai szisszenettől, hogy nem gondoltam volna testvéri viszonyra. A sörgyár utáni kutatások nyitották fel a szemem, pediglen kupakján nagy betűkkel a Schaffler brau páros olvasható. Ezen történet az első keret 287. söreként íródott és kínálom a megtekintés lehetőségét itt.
Történelmük 1868-ban kezdődik Johann Baptist Schäffler gondolatai alapján, és ha valaki többet is szeretne megtudni a főzde múltjáról esetleg jelenéről, nem beszélve a tizenkettő darabot számláló szortimentjükről akkor már lehet is kattintani ide

 Tömény árpamaláta illata húzza orrom a pohár fölé kellemes játékával. Édesebb ihletésű melyen merész módon mutatkozik az árpamaláta nyers s egyben főzött jegyeinek klasszikus legjava. Az egészben az a szép, hogy gyümölcsös hatások járják át és mintha a komlót is felfedezni vélném a háttér messzi távolságában, ködös, keser érzetével. 







Látványában tiszta pohárfoglalást eredményez mely fényes arany színvilágot mutat. Rajta üldögélő habja, rövid idejű kíséretként hamar távozik hófehér színével. 



Enyhe pezsgés mellett szinte nem is éreztet savas hatást. Viszont már a szénsavban formálódó malátás ízjegyek. 



 Még nem annyira édes, még nem taglóz le ismert ízével, de már szépen rajzolódik gabonás jelleme.


 A korty feléhez érve itt is megjelenik a gyümölcsös támogatás ízekre gyakorolt hatása amivel párhuzamosan édesebb irányba is kanyarodik történetünk.



 Egyre teltebb és kifinomultabb annak ellenére, hogy fokozódik az árpamaláta itt már koránt sem visszafogott olvasmánya. 


 Majd folytatásában ami már benyitott a végjáték soraiba, még mindig magasan élvezhető és az eddig olvasott sokasága az árpamalátának már keserű illúziót kezd szállítani. Természetesen megtartva valós ízeit beleértve édes vonását is, de ez még közelről sem komlós keserűsség. 


 Lecsengésében finoman alkalmazza a már felvonultatott betűpárosítások halmazát és soká nyújtja annak ízeit. 






 Jönnek még Német sörök s velük kupakok, de igyekszek majd hígítani ezt az általam megalkotott dominanciát.

Forrásvíz, árpamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.5L
Németország





 

Megjegyzések