Storchen Bayrisch hell

Tradíciójukat tekintve az 1804. évi megjelölés nem mondható biztosnak, nagy valószínűséggel ebben az évben alapították, de korábban is történhetett. Azért ezt az évszámot választották, mert innen származik első írásos megemlítés a sörfőzdével kapcsolatosan, a helyszín Pfaffenhausen, Németország. Napjainkban 11 fajta főzetet kínálnak, én ebből mint kiderült kettőt hoztam haza, mert  a most olvasott irományommal kapcsolatban kutatva, láttam meg a szortimentjükben rejtőző másik sört is, ami erősen eltér mind csomagolásában mind megjelenésében, habár a gólya ott is főszerepet kapott. Adnám is a lehetőséget, hogy azon kíváncsi sör fogyasztok akiknek érdeklődését felkeltettem, élhessenek a kutatás nélküli megtekintés kínálta kényelemmel. Íme a Storchen sörfőzde oldala.

 Malátás dömping uralkodik illatán jegyeinek erős rányomásával. Édes töltetű hatása némileg a háttérbe szorul és teret enged egy vékony savanykás érzetnek, ami csak részben hígítva gyengít rajta. Ellenben a klasszikus gabonás jellemének nem szab határt senki és semmi, markáns módon foglalja az illat teljes rajzolatát egy kellemes gyümölcsös aláfestéssel karöltve. A komló számomra nem mutatkozott meg.





Nagyon tiszta szépen áttekinthető pohárfoglalás annak szemkápráztató arany színezetével. Habjának látványa rövid idejű és sietősen illan hófehér színével.


Enyhe szénsav majd gyenge savasság indítja ízvilágát és rövid pezsgéséből már is előlép az árpamaláta.


Egyenlőre alig édeskés, vékony gabonás hatás. Viszont az édesség helyett egy enyhe leiratú savany ízkép formálódik ami szinte végig is kíséri a korty teljes történetét.


Közben át léptem ízvilágának a felén és ezzel egyidejűleg fokozni kezdte jelenlétét az árpamaláta.
Nem hódít magas csúcsokat, de a vezető pozíciót továbbra is megtartva, lassan édesebb lapjait is kiteríti.


Végjátékára valamelyest simulnak az ízek és egységesebb, teltebb formát alkotnak, végül lecsengésében már nem reformálja ízeit és az eddig írott irányát megtartva hosszabb idejű múlással távozik.

A folytatást továbbra is Német földön főződött sörök fogják alkotni, de közelítettem a hűtőbe hazai pohárfoglalókat.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.9% V/V
0.5L
Németország


Megjegyzések