Clemens Harle lager hell

Legutóbbi írásom alkalmával lehetett olvasni a sörfőzde múltjáról, termékeikről, illetve megemlítésre került egy korábban ezen a családhoz tartozó már elfogyasztásra került főzet a 265. kupak személyében. A mai pohárfoglalással együtt már hárman ékesítik a gyűjteményemet, kettő búza és egy láger képében, viszont csak kettő eltérő kupakkal. A korábbi olvasmányommal egyetemben itt is felkínálom a lehetőséget, hogy többet megtudjon aki akar a Härle sörfőzdéről.

  Az árpamaláta játéka kíséri végig illatának az olvasatát. Megfontolt irányt választ és édeskés irányú gondolatait most inkább a háttérbe érezteti, enyhébb leiratával. Aztán a jellegzetes gabonás vonása ami szintén visszafogottabb módon adódik a történetbe, de még sem érzem hiányukat és stabil ízű láger tölti ki a poharam finom kortyképet rajzolva. Végül az egészet átjárja, ködösíti egy halovány, savany, kissé gyümölcsös felhangú hatás.





Tekintetem egy tiszta és aranysárga pohárfoglalással találkozik. Felette képződő habtakarója sietősen múlik hófehér színével.


 Erős szénsavval kezd és folytatja csak ugyan erős savasságával. Ezen túl haladva már érkezik is az árpamaláta egyenlőre koránt sem édes világa.


Klasszikus jegyeivel indít, ellenben semmi markáns megnyilvánulás csak kellemes módon szállítja önmagának a legjavát. Tovább kortyolgatva ha lassan is, de fokozni kezdi jelenlétét a malátázottság hatása.


Az ismételt kortyok tükrében azt jól látni, hogy nem fog robbanni, és végjátékában inkább stabil, szerethető ízekkel színezi a kortyképet annak még mindig kopottas édességével keverve.


Korábbi soraimmal teljesen megegyezik lecsengése és hiába nem tol erőteljes ízeket még is bőven megmutat mindent egy lágerhez hűen. Múlását is elhúzza így soká élvezhető a társasága.







A sorban a 11. kupak következik ami pontosan a fele, így azon felül még 11 Német kupak fog következni.

Forrásvíz, bio-árpamaláta, bio-komló, élesztő.
4.7% V/V
0.5l
Németország

Megjegyzések