Gold Oschen Weihnachts bier

1597 az első évszám mikor is bizonyítottan olvashatunk a sörgyár létezéséről. Majd 1710-ben válik a Schweigger család tulajdonává és később 1867-ben a Jakob Wielands féle család veszi át vezetését. Napjainkban igen nagy számú 21 szortimentes főzetet tudhatnak a magukénak melyet Németország, Ulm nevezetű városában készítenek. Mindez, illetve sok minden más is megtekinthető a sörgyár hivatalos oldalán itt. 

 Maximum megjelenésében hordozza a karácsony szellemiségét mert illatában klasszikus láger irányt mutat. Édes az árpamaláta által és tagadhatatlan gabonás világának hatását tolja illatának élére. Mögötte enyhe savany árnyék rajzolódik üdítő érzettel felruházva.








Tiszta aranysárga színével tölti meg a poharat csak a pára húz rá opálosságot. A felette elterülő habtakarója hófehér színezettel bír és sietősen lép a múlás útjára.


Visszafogott szénsav majd szinte savas leirat nélkül érkezek az árpamaláta ízvilágába. Már kezdetében is jól körbeírható hatásokkal kényeztet, édessége tompa vonalon halad, vele párhuzamosan formálódó klasszikus gabonás nyers, főt érzete viszont erősebb meg nyilvánulást kezdeményez.


Intenzív lenyomata mellett beköszön egy vékony a szénsavtól messze elvonatkoztatható savany hatás. Követve a korty mondandóját ezen hatás végig is kísér, de csak halkan a messziség színezeteként.


Majd végjáték soraiban faltól a falig az árpamaláta íze köszön vissza, telt beszédes soraival. E ponton már édesebb gondolatok is játszanak amit szintén a malátának köszönhetünk.


 Lecsengése nem is tér el ezen az iránytól és jellegzetes láger képében nyújtja szinte a végtelenségig múlását. 





Majd kettő kép a lehúzott címke oldalairól. 




Végül a jelenlegi helyzet pixelekbe zárva ami számosítva a 30. és vagy 345. kupak. 



A folytatásban ismételten Német földőr érkeznek a főzetek. 

Forrásvíz, árpamaláta, komló, élesztő.
5.6% V/V
0.5l
Németország

Megjegyzések