Hubauer Hefe-Weisse

Az 1735-ös esztendőig kanyarodik vissza történelmük ami mind a mai napig Fürstenfeldbruck városában zajlik Németországban. Napjainkban 6 eltérő főzetet készítenek ebből kettő fajtát tudhatok itthon és holnap már bontom is a következőt. A 2004-es évben összeállt a Krombacher, Radeberger és a Warsteiner sörfőzdékkel, majd 2012-ben csatlakozott még a Bitburger. A sörfőzde hivatalos oldalát itt tudjátok megnézni.

Illatában mindenét odaadja a búzamaláta és talán az édeskés színezete ami nem telt árnyalatokkal játszik, de így is kiváló kíséret. Valóságos főtt és vagy nyers jegyei is kiemelkedő hatásukról biztosítanak annak kissé magvas érzetük mellett. Végül az a savanykás árnyéka, ettől kap friss kontúrt enyhe törést az édes és gabonás jelleme.







Pohárba töltődve szűretlen teste köszön vissza, kopottas, fakóbb árnyalatú világos sárga színezetével. Ami fölötte képződik az valami csoda, nagyon apró buborékok krémes, selymes összessége az elmúlás időtlen látványával és hófehér színével.


Intenzíven tör elő a szénsav ami simogató, krémes érzetet kelt savasságával. Szinte már is jelentkezik a maláta páros, de stabil előnyt élvez a búzamaláta és az árpamaláta tetemes különbséggel lemaradva követi.


Mind a ketten klasszikus gabonás jellemeit illesztik a kortykép leiratába és figyelve az ízeket üdítő gondolatok ébrednek.


A végjátékára tetőzik ez a frissesség hatása amit nem a komló osztott mert eredendően savanykás, ezt stabilan hozzák a búza pohárfoglalók, de talán kissé élesztős, észteres , ellenben illik az édes sokaságba.


Még az előző mondattal egyidejűleg kezdenek ébredezni édesebb gondolatai amik nem alkotnak erőltetett menetet csupán óvatos aláfestéssel kényeztetnek.


Végül lecsengésében sima és letisztult egy magasztos csoda mely lassan távozik ízeivel.




Akivel összekevertem, a 217. König Ludwig.

Folytatólag érkezik testvére.

Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
5.3% V/V
0.5l
Németország

Megjegyzések