Schwarzbrau Exquisit

1648-ban említődik első alkalommal a Schwarzbrau nevezetű sörfőzde. Az 1927-es esztendőben már családi tulajdonban van a 23 éves Konrad Schwarz a mai tulajdonos Leopold nagyapja személyének révén. Napjainkban igen szép számú 24 darabos szortimentet tud felmutatni aminek a megtekintés lehetőségét itt fel is kínálom, egyetemben a történelmével. Mindezen örömöknek a helyszínt a  németországi Zusmarshausen város biztosítja.

Az árpamaláta nyitja az ajtót és figyelmes házigazdagént kísér, viszont helyenként kissé távolságtartó. Alapvetően kellemes a vendéglátása mivel minden jegyét kibontakoztatja. Édeskés iránya és a maláta klasszikus hatása is egyaránt jól érződik talán a nyers jelleme némi előnyt élvez. Közben a komló is beköszön, de nem marad s mondandóját is halkan fűzi a történetbe.






Fényes, világos látványában részesít ami tiszta és aranysárga színekben mutatkozik. Felette hófehér habréteg készül és csak lassan indul a múlás útjára.


Kellemes pezsgés indít vékonyka savas árnyékkal. A szénsav múlásával leheletnyi maláta kezdi játékát s egyenlőre csak gabonás világát érezteti.


Folytatásában a háttérbe szorítkozik egy halovány savasság hatása és valamelyest intenzívebb komlós keserűsség húzódik elébe.


Az eddig írott ízek jellemzik a korty nagy részét még mindig a maláta édessége nélkül. Majd végjátékában a maláta egyaránt fokozza gabonás és édes jellemét.


A korábban írt ellentétes ízeknek köszönhetően, akik még mindig részét képezik a kortykép leiratának senki nem nyújt kiemelkedő ízhatást. Elvegyülnek és nem összejátszanak, inkább hátráltatják egymás erősségeit.


Végül lecsengése gyenge édesebb dominanciát szállít, múlása közepes távú.




Még 8 Német gyökerekkel rendelkező főzet követi egymást, így elérem a 2. keret, második sorának telítődését annak 22 Germán kupakjával.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.4% V/V
0.5l
Németország

Megjegyzések