Stranberger brauhaus

Az 1897-es esztendőben már említést tesznek a Stranberger sörről, s a helyszín ahol íródott és mind a mai napig íródik a történetük az Németország, Berg nevezetű városa. Napjainkban Florian Schuh személye irányítja a főzdét tulajdonosi jogviszony árnyékában, és figyelő szemei előtt készül a szortimentjüket kitöltő négy fajta főzetük. Azt nyilván már említenem sem kell, hogy az 1516-os reinheitsgebot, azaz tisztasági törvényt mélyen tisztelve készítik üvegtölteteiket. A mai klasszikus láger, egy pincesör, egy búza, és egy dupla bak ízvilágában kényeztetnek. Végül szokásomhoz híven fel is kínálom a sörfőzde hivatalos oldalát, melyet itt lehet életre kelteni.


Tiszta, egységes illatát mutatja az árpamaláta. Ismert játékát klasszikus vonalon tálalja, könnyed gabonás jellemével színezve. Édesebb gondolatait nem engedi szabadjára és a háttér horizontján tartja. A komló ma nem játszik, ellenben egy vékony gyümölcsösség szűrődik az ízek közé, érett, maga is édeskés irányt képviselve. 






 
Testének tiszta a látványa és gyönyörű fényes aranysárga színekben játszik. Majd hófehér habtakaró fedi, mely sietős gyorsasággal engedi szabadjára sárga látványát. 



Bőséges telt pezsgéssel indít és csekély savas kísérettel folytatódik, de ezen hatása mélyen követi a korty folyamát.


Mellette finoman körvonalazódik az árpamaláta összetett, de kiegyensúlyozott ízvilága. Klasszikus irány, gazdag, kissé ódon, kopottas érzettel rajzolt kortykép.


A jól ismert gabonás, magvas hatást szállító ízvilágának élén egy karcsú keser érzetet húz, de amit jól határolhatóan nem a komló hozott, aki a továbbiakban is marad az említés szintjén.


Az árpamaláta sokaságának tűnő keser jegyek jönnek és tölik ki a végjáték sorait, de koránt sem túlzó a szereposztása, kellemes, persze markáns, de élvezetes pohárürítés.


Lecsengésében simulnak a határok és letisztulva húzza messzire a távozás finom egységét.






Majd a folytatást is betűbe alkotva, még öt Német ajkú főzet következik a huszonkettes sor betöltésére jelentkezve.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.8% V/V
0.5L
Németország







Megjegyzések