Anchor porter

A történet Kaliforniában kezdődik az aranyláz idejében egy Német sörfőző bizonyos Gottlieb Brekle személyével aki a családjával érkezett, ekkor 1849-et írtak. A folytatást akiknek a nevet is köszönheti a sörfőzde személy szerint Ernst F. Baruth és sógora, Otto Schinkel, Jr. sörgyárosok, nekik tulajdonítják és innentől azaz 1896-tól számítják megalakulásukat. A név választást talán a felvirágzás, illetve a közeli kikötő ihlette, de ezek csupán találgatások. Személyem csak kis részleteket emelt ki sokkal színesebb történelmükből, de ha valaki szeretne szétnézni házuk táján az már kattinthat is az Anchor hivatalos oldalára. Itt szortimentjük is megtekinthető ami 14 főzetet számlál, ebből három darab dobozba zárt. A mostani pohárfoglaló igen komoly történelemmel bír, az évszám mikor először bemutatták 1972, de csak 74-től volt kapható üveges formában.


Telt, dús illatképet kínál annak erős karamell színezetével. Ennek ellenére finoman édes az irány és gyengéd árpamalátás jegyeket tálal klasszikus, gabonás érzetével, mely gyengéden magvas, illetve enyhén édeskés. Végül a komló ír a sorok közé könnyed kesernyésséget frissítő gondolataival és hozza el a fúziókból kikerekedő illatorgazmust. 







A pohárba foglalt testének a látványa már már a fekete irányába hajló mély bordó színezetet mutat. Rajta krémes, tört fehér, világos barnás árnyalatú társasági habtakaró alakul és csak komótosan lép a múlás útjára.    



Könnyed pezsgésben mutatkozik szénsavassága mely rövid idejű intenzív savasságot húz maga mögé. Majd mint illatában úgy ízében is érkezik egy markáns karamellás aláfestés ami teljes idejű kísérője a történetnek. 



Közben ízkavalkád gyönyöre formálódik amiben egy leheletnyi savany érzet kísér szintén hosszan.
Vele párhuzamosan az árpamaláta gondolatai ébredeznek, klasszikus, előtérben gabonás jegyeivel.



Szorosan mellettük a komló üdít frissességet tálaló enyhe keserűsségével és vezet minket a végjáték soraiba. Letisztult egybe forrott kortykép rajzolódik melyre bátran ráakaszthatom az ízorgia jelzőt.


Még lecsengése sem enged a kényeztetésből és az eddig olvasott tényezők fúziójából továbbra is kimagasló ízvilág formálódik. Távozása nagyon hosszú, alig fakuló ízekkel.






A folytatást egy testvére fogja megtestesíteni könnyedebb játékával.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.6% V/V
0,355L
Amerikai Egyesült Államok  

Megjegyzések