Březňák černá

Második találkozásom a márkával, első ízben egy pilseni töltötte meg a poharam már ebben a keretben, egészen pontosan 41 kupakkal ezelőtt. Az említett sört itt lehet megtekinteni csekély történelmi szemezgetésemmel együtt és minden igényt kielégítendő, felkínálom a Březňak hivatalos Cseh oldalát is. Egy kis személyes megjegyzés, miszerint előnyben részesítem a fekete és vagy sötétebb színezetű főzeteket típustól függetlenül, mert annyi pluszt adnak ha minőségibb a történet, hogy az ember nem győz figyelni az ízek kavalkádjára és élvezni hozadékait. Az előző mondat tükrében nem leszek elfogult és a soron következő szavaim a valóságot fogják olvastatni.

Csábító összességet tálal a sötétebb gondolatok által vezérelve. Ködös, vékony savany hatás előtt könnyed malátás érzet húzódik elengedve édesebb irányultságát. Ennek ellenére a pörkölés adta csekély édesség, melyből adódóan finom karamellás aláfestéssel színezi illatát, és hordoz egy csipet száraz, magvas kényeztetést. Természetesen az árpamaláta is jelen és tálalja klasszikus gabonás jellemét annak visszafogottabb érzetével. Összeérve rajzolódik egy fátyol vékony gyümölcsösség árnyékként kísérve a történetet.




Testét figyelve kettős színezet kezd kibontakozni, túlnyomó részben feketeség uralkodik és csak kevés vöröses árnyalat töri a fekete színezetét. Habtakarója is kettős színezetű, tört fehér világos barnás árnyalatokkal keveredve és csak lassan illan.


Kellemesen bizsergető szénsavas köszöntő és vele járó enyhe savasság a korty nyitányában. A kortyok ismételt tükrében, a folytatásában csak a vége felé fog édes elemeket tálalni, de addig is marad egy csekély a szénsavtól jól elkülöníthető savas, savany háttér.


Közben magvas ízek keverednek az árpamaláta és a pörkölésnek köszönhetően felettébb kellemes fúziót alkotva a már be be szivárgó egyenlőre enyhe, karamellás érzettel karöltve.


A kortykép vége felé fokozódó magvas hatással, illetve finoman emelkedő édeskés érzettel találkozok, de még mindig jelen a kezdeti savany kíséret.


Végezetül ízvilága is kap egy enyhe gyümölcsös árnyékot érett, édesebb gondolatokkal csipet mazsolás, diós vegyítéssel. Majd hosszan kísér a távozó korty.





Majd egy kép a testvére és saját fémfedőjéről.



A folytatást hazai földön képzelem el annak nyomtatott kupakjával.

Árpamaláta, komló, élesztő.
3.8% V/V
0.5L
Csehország






Megjegyzések