Farny Alt-Dürrener-Weibe

Az 1833. esztendőben járunk mikor is az akkori tulajdonos Konrad Kugel megkapta a királyi-württembergi kormány engedélyét egy komolyabb sörfőzde alapítására. A Farny család az 1856-os évben válik a történet részévé név szerint Eustach és Bibiane, illetve Oskar Farny személyében, ezen időtől mind a mai napig az ő családjuk a tulajdonos. A helyszín Németország Kisslegg városa és nem csak az Allgau régióban hanem az ország egészében búzasör specialistaként ismerik, és már a határokon túl is. Aki majd rákattint a hivatalos Német oldalukra amit itt lehet elérni az azt fogja látni, hogy az én általam fogyasztott sör külső dizájnja hiányzik a szortimentjük felsorolásából ami tizenegy főzetet számlál. Gyanítom ez a régi látványuk. 

  Pazar üdvözletben nyilvánul meg illata édeskés irányával és a nélkülözhetetlen savany árnyékával. Egy klasszikus főzet ami nem próbálja feszegetni határait bevált, finom kibontakozás. A búzamaláta gabonás világa bontakozik, édeskés, magvas ízekkel amit a pörkölés magasztal az égig. Könnyed karamellás aláfestéssel és a pörkölés húzta száraz és magvas érzetével. 






Pohárba burkolózott teste mély borostyán árnyalatokat visel amin csekély homályos fényáttörések láthatóak. A rajta elterülő habkoronája masszív kiállású, tartós és társasági a hófehér színével csak lassan múlik. 


Bőséges pezsgése simogató egységes lefolyású, de markáns savasság rövidebb idejű leiratát hordozza.


Közben elsőként a pörkölés száraz érzetét ködösíti a magvas hatása és csak mögöttük formálódik a búzamaláta jelleme egyenlőre csekély hatásfokkal.


Majd a pörkölés mozgósítja tartalékait és nyomja ízvilágának érzetét az ízképre és húzza bele savany kíséretét is.


A végjáték kezdetén klasszikusabb irányt vesz a történet a búzamaláta ébredésével, de továbbra sem
édesedik a mondanivalója a már korábban beköszönő, a búza álladó társaként érezhető vékony savany hatással aki karöltve támad a korábban olvasott pörkölés savany hatásával.


Lecsengése fátyol vékony édesedésen megy át, viszont több változást nem alkalmazva tartja magát és csak lassan fokozatosan múlik ízvilága.





A bevezetés utolsó sorában felvetettem, hogy az eddig itt nézett dizájn az talán a régi címkéjük. Legyen bárhogy is mutatom a jelenlegi címkéjét.


A családiasság és természetesen a sör szeretetének jegyében haladok tovább a még hátralévő kettő Német főzetet illetően, érkezesükkel végre érek a huszonkettes Germán sornak és kezdek egy más nemzetek főzeteit felvonultató sort.

Forrásvíz, búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
5.3% V/V
0.5L
Németország

 

Megjegyzések