The White Hag Red Ipa

Írországban kezdődött a történet a 2014-es esztendőben Ballymote városában és nem kizárólag dobozban kínálják a portékáikat mert szemrevaló kupakokkal fedik az üvegtölteteiket is. Igaz a dobozok is felettébb csinosak ezért íme a thewhitehag.com hivatalos oldala, itt minden főzetük mellett a történelmük és jövőbeni gondolataik is megtekinthetők. Személyem egy négybetűs áruházlánc polcán találkozott vele, hol testvérei is ott voltak kizárólag dobozban és talán hárman.  Vannak olyan gondolataim, hogy majd visszatekintek vásárlási szándékkal.

Gazdagon ékesített illatával fogad annak erősen komlós jellemével. Könnyed keserűsség fekszik alapnak majd erre tornyosul frissítő citrusos világa finom gyümölcsös érzetével. Így az árpamalátának esélye sincsen színre lépni édesebb és vagy gabonás gondolatait bemutatni. Az illatképet nem kíséri savany hatás sem édeskés aláfestés csak kizárólag a komló illatkavalkádjának széles spektruma kényeztet.






Pohárba töltött teste megtagadja az önmagán által tekintést, kissé matt tekintetetű és sötét árnyalatú bordós színezetet visel. A habkorona vizuális definícióját tárja elém nagyon masszív, sűrű, szó szerint múlni nem akaró tört fehér, világos barna ködöléssel és még mindig tartja magát.


Kellemesen bő szénsav hoz csekély mélyen kísérő savasságot. Már a pezsgésben megmutatkozó komlós keserűsség ébredezik homályos citrusossággal fedve.


Aztán a keser érzet komoly erőket kezd mozgósítani abszolút érdemi megnyilvánulása a komlónak.
Mellette citrusos világa is szépen halad a korty folyamával finom gyümölcsös érzetével.


Illatával ellentétben itt van egy vékony a hátteret színező édeskés aláfestés, de csak az ízvilág épülésének második felvonásában. Ezen szakaszában a citrusosság enyhe fokozódása, illetve az ízek összeérése tálal simogató kortyképet.


Végül elegáns történetét messzire húzva int búcsút, stabil, kitartó ízek tükrében.






Majd megtöröm a Német mentes kupaksort egy testvér trió kedvéért.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.8% V/V
0.33L
Írország  















Megjegyzések