Argo lager

Európa még egy a számomra feltérképezetlen területére tévedtem egészen pontosan Grúzia földjére. A JSC Argo Brewery Tibilis városában található és az 1994-es esztendő óta itatja a szomjas népeket. A 2017. évtől olvasható a főzde jelenlegi neve, ekkor új vezetőség állt a pulpitusra akik merőben más elvek alapján újították meg a kikerülő sörök útját. Napjainkban három saját főzetet készítenek, az éppen alapul szolgáló lágert, egy Pilsenit, és egy fekete nevezetű pörkölt malátás üvegtöltetet. Mellettük licensz alapján egy Holland nevezetű Holland sört, milyen találó, illetve kettő Németet, az egyik a Bitburger égisze alá tartozó König Pilsner, és a Herzog prémium lágert.

 Illatával szemben, egyértelmű az árpamaláta kimagasló szerepvállalása. Kellemes irányt vesz amiben klasszikus érzetét kínálja, gabonás, magvas jegyeivel kibontakozva. Ehhez társul egy enyhe édeskés aláfestés mely kissé megemelt gabonás hatással szolgál. Végezetül egy fakó savany árnyék húzódik illatképének hátterébe.







Látványában tiszta, világos és fényes, arany árnyalatú. Rajta szép kiállású, sűrű habfedő üldögél hófehér színezetével.


Kellemes szénsavas telítettségét kevés savas érzet kíséri. Korán megmutatkozik az árpamaláta kezdetben intenzív, de egyre inkább ködös ízvilága, ami egyértelmű körvonalaktól mentes irányba tart.


Majd ismételt kortyok sokaságában sem tudok eligazodni rajta, mint a túlvizezett szörp. Homályos malátázottság hordoz elmosódott "gabonás"jegyeket és már itt elárulom, hogy a kortykép egésze nélkülözi a komló áldását.


 Aztán kissé még romlik a helyzet az érkező fémes íz hatására és csak a közben megjelenő édeskés támogatás tart élvezhető irányba.


A korty zárásaként tartja eddig olvasott ízvilágát és nem rest a messzire kísérni múlásával.








Záró pixeleknek, a jelenlegi helyzet örömteli hangulatával fűszerezett harmadik sor zárása, annak második keretében. Számszerűsítve 381 kupak.


 A folytatás egy igazi kuriózumnak mondható ötös fogatot hoz Finn ország kraft gondolataival.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.8% V/V
0.5L
Grúzia








Megjegyzések