Blanche de Namur

A méltán híres Belgium eme sör hazája melyet Martin Belot alapított az 1858-as esztendőben Purnode városában. Brasserie du Bocq néven ismert sörgyárat mind a mai napig a Belot család vezeti. Napjainkban 16 fajta főzetet kínálnak melyek a bocq.be/en/ oldalán meg is tekinthetőek egyetemben történelmükkel és meg annyi érdekes olvasmánnyal a főzdével és a sörfőzéssel kapcsolatban.
Blanche de Namur személye a XIV. században élt és Svédország, illetve Norvégia királynőjeként is tündökölt. 

 Lágy illata öleli a poharat annak finoman hangolt édeskés vezényletével. Aztán egy sereg jóság követi, mint a könnyed citrusos vonások, illetve a címkén nem olvasható enyhe korianderes hatás. A sorban áll még egy vékony savany érzet s mikor összeforr még gyümölcsös jegyek is színezik az illatképet. Természetesen mind ezt a búzamaláta jellegzetes kényeztetésének árnyékában.






 Fakó citromsárga látványt nyújt melynek struktúrája egy határt képez a szűrt és a szűretlen sörök között enyhe opálosságával. Habkoronája klasszikus gyönyör, minőségi, kiváltságos, tömör és masszív, csak nagyon komótosan illan hófehér színével.  



Simogató szénsav krémes kortyképe invitál a folytatásra csekély savas kísérettel. Aztán citrusos jegyek érkeznek kissé savany toldalékkal és a narancshéj érzetével.


Majd a búzamaláta is kiteljesedik gabonás jellemével és édesebb világával melyet üdén megfestenek a citrus vonások kitartó hatásai.


Felettébb frissítő ízvilágot tálal kissé fokozódó gabonás behatással, végül a korty lecsengésével ide is megérkezik a gyümölcsös illúzió kellemes támogatása.


Múlni nem akaró ragaszkodásával távozik gyönyörű egységes ízvilágának tükrében.






Folytatásban egy olyan déli ország főzete következik ahonnan még nincsen kupakom, de kraft gondolataktól mentes pohárfoglalás lesz. 

Búzamaláta, árpamaláta, komló, élesztő.
4.5% V/V
0.33L
Belgium














 

Megjegyzések