Innis Gunn ipa

Egy Skót sörfőzde a mai alany amit a 2003-as esztendőben alapítottak akkor még több tulajdonos részvételével, név szerint William Grant és William Sons személyében. Majd a 2008-as évben került családi tulajdonba az Edinburghban székelő főzde. Az újdonság erejét sokak számára már nem hordozza, ugyanis hosszú ideje megvásárolható hazai üzletek polcairól. A nagyérdemű számára négy állandó főzetet készítenek egy láger, egy ipa, egy Bourbon Scotch ale és egy rumos vörös sör üvegtöltetének képében. Itt nem álltak meg és állandó jelleggel kényeztetnek Limited Edition felirat égisze alatt készült különleges főzetekkel melyeknek a száma mára már 21-re duzzadt. A korábban felsorolt négyes fogat már a hűtőben és hamarosan a poharamba is.

Könnyed a komló színezte illata ami csak enyhén keser irányú. Ellendben van egy csipet édes felhang ködös citrusossággal vegyülve melyek mögé behúzódik egy gyümölcsös árnyék annak érett déli gyümölcsös rajzolatával. Végül az egészet belengi egy homályos karamell érzete.








Látványában áttekinthető amennyiben a pohár falán kiülő pára mind ezt engedi. Színezete a vörösréz sötétebb árnyalatát hordozza mely fölött szépen üldögél hófehér, lassan múló habfedője.
  



Simogató, egységes szénsav nyitja ízvilágát melyből hamar előlép a komló finoman keser játéka. Zamatos, összetett ahogy kibontja óvatos citrusos jellemét gyümölcsös vonásaival karöltve. 


Aztán lassan fokozza keserű hatását, de kellemes úton mértékkel üdítő kortyképet tálalva stabil egy nyomon haladó ízképével. Kiválóan harmonizálnak a különböző komlók és egyikük hozza a mandarin így már érthető édeskés behatását annak keveske ízével.


 A kortyok vége letisztul, összeforr az amúgy is egy töröl fakadó keser és citrusos ízek érzetében. Végezetül távozása kitartó, hosszan kísérő jegyek tükrében múlik. 



Dombor nyomott címke.


Miért kell ráragasztani és miként szedem majd le?

A folytatást valamelyik testvére fogja megtestesíteni hamarosan. 

Árpamaláta, komló ( Cascade, Centennial és Mandarina Bavaria ) élesztő. 
5.6% V/V
0.33L
Skócia



Megjegyzések