Innis & Gunn rum barrel red beer

Blood red sky, vagyis vér vörös ég olvasható a címkén, illetve a barrel aged ami idős hordót jelent. A történet teljes megértéséhez hozzá tartozik, hogy ők a fordított utat választották. Nem már használt hordókban akarták a sört érlelni, hanem a hordókat akarták felvértezni a sör ízvilágával, de aztán oly annyira jól sikerültek a sörök, hogy piacra is dobták. Nyilván ez a sör a klasszikus utat járva jamaicai rumos hordóban lett érlelve ami számomra kissé megosztó, mert elvesztette a sör jellemvonásait teret engedve a rum karakteres viszont jelen formában még is kissé élvezhető ízvilágának.

Nem visel klasszikus sörökre jellemező illatfelhőt sőt, a rum erős kihatással bír illatképére. Enyhén szúrós alkoholos érzetet kínál abszolút rumos hatással mely édes cukros árnyékkal bír. A habfedő múlásával kissé fokozódik az édes aláfestés már már gyümölcsös jegyekkel felruházva.







Opálos bordó színezetű melyen halovány módon át tör a fény így felettébb sötét árnyalatokban játszik. A felette elterülő habfedője tört fehér színezetű nagyon világos barnás árnyalatokkal melynek tartása rövid idejű.


Könnyed szénsavas pezsgéssel indít hozva egy enyhe savasságot. Elég korán elkezdi kifejteni hatását a rum és átöleli ízvilágának teljes spektrumát.


Jellegzetes ízeket szállít elhagyva alkoholos érzetét, de egyenlőre óvatosan fogalmaz. Mellette édeskés irányba tolja a történetet leheletnyi gyümölcsös illúziót kölcsönözve.


Óvatosságának ellenére nem vélek fölfedezni komlós és vagy malátás jegyeket. Aztán a kortykép vége felé erősödik a rum játéka ami ugyan egységes és sima lecsengésű, de édes irányával rossz felé halad.


 Végjátékával hosszan kísér és inkább hordozza egy rumos koktél érzetét mint sem a sör világát.



Ha már hordó akkor következzen a másik hordós történetük a bourbonos scotch ale főzetük.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.8% V/V
0.33L
Skócia

Megjegyzések