Fekete Péter Münchausen félbarn szűretlen

Megest Emőd főzete tölti a poharam és ugyebár nem utoljára. Gyanítom, hogy a névválasztást a mindenki által ismert báró figurája adta. Személye nem csupán a képzelet szülötte, 1720. május 11-én született Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró néven és titulussal. Német katona tiszt, akinek élete a nagyot mondással és lódítással forrott össze. Ami biztos, az üvegben rejlő sör igaz, sőt stabil kényeztetést produkál. A korábban elfogyasztott testvére a mézike nevet kapta.

Különösen szép nyitány produkál illata, melyből elsőként a kecses karamell játéka érződik opálos édes kíséret mentén. Egy szem pillantással később, vékony, savany hatás társul üdítő finomsággá keverve, már a kezdeteket is. Mögéjük húzódik az árpamaláta gabonás jegyeinek könnyed aláfestése a markánsabb pörkölés nyújtotta kíséretével. Száraz jelleme magvas hatásokat kelt gyönyörűen kiegészítve az illatkép összességét. A komló keser jelenét nem merném teljes egészében kijelenteni, mintha, de a korai sorok fúziói hozhatnak ilyen csodás eredményt. Túlnő a cukrász által megfogalmazott finomság, sörré avanzsált szépségén, bódító.


Pohárban látható teste erősen opálos és nagyon sötét színezetű. Mély narancsos árnyalatok keverednek a domináló barnás színekkel. Habtakarója alig képződik ami hófehér színével majd sietve is távozik.



Nagyon enyhe szénsav és kissé erősebb savassággal nyit, melyek érzetei gyorsan múlnak. Örömömre ízében is kitart a kecses karamell hatása, és az ismételt kortyok tükrében kijelenthetem, hogy illatának, szinte tükörképe az ízvilága.


Itt is húzódik egy vékony savany kíséret és az eltérés az ízek elnyúlásában rejtőzik. Az árpamaláta megérkeztével, klasszikus, gabonás, majd a pörkölés koronázza meg a történetet.


Minden jóságát kimerítve fokozza a kortykép abszolút kényeztetését, a karamell, a száraz magvas hatása, mindezek elvegyülve az olvasott érzetekkel, hát pazar, a savany hozadékát is betöltve az ízképbe. 


A változás itt kezd megtestesülni, a maláta kitartóbank bizonyul enyhe leiratú fokozódása mentén. A pörkölés kissé megkopik, de a karamell az tartja magát. Ez így kezdi kimeríteni a "Sör" definícióját.


Ugyan a komló érdemi nyilatkozatát nem véltem fölfedezni, s az már sörorgazmus lenne, így inkább összefoglalnám. Stabilan rendezett hatások mentén ittam át rajta magam a legnagyobb megelégedésemre.


Múlása megegyezik kezdetével, annak finom, csábító, még még, érzetével. Itt nem múlás, hanem kitartás kísér messzire.

Végezetül egy kép a már öt kupakot felmutató ötödik sorról. Összesítve 386 fémfedő, ami már engedi láttatni, hogy ezen gléda megszüli a 400. sört a keretek ölelésében.


  Következőleg testvére fog poharamba ülni.

Árpamaláta, komló, élesztő.
6.0% V/V
0.5L
Magyarország
 3432 Emőd Margit u 2
 Fekete Péter manufaktúra Kft.



Megjegyzések