Fekete Péter szőke

Továbbra is Emőd kínálta, az az Fekete Péter főzte üvegtöltet következzék. Előzőleg fogyasztott söre mély tiszteletem elnyerése mellett erősen megdolgoztatta ízlelőbimbóim, annak abszolút kényeztető mivoltával. A Münchausen félbarna főzetéről beszélek amit a mézike előzött meg pohárfoglalásával.
A ma üvegtöltetének szőke olvasatán, hirtelen nem tudtam hova pozicionálni. Ez csak nekem vessen fel kérdéseket, talán a láger határait feszegeti, vagy annak klasszikus nyomvonalát követi, vajon hova utazok az ízek világában?

Stabilan ül bele a vezető pulpitusba az árpamaláta könnyűre szabott jelleme. Gabonás vértezete uralkodik finomra hangolt magvas érzetével és csak tompa mód édeskés gondolatával. Kicsit távolabb ide osonkodik egy fakó komlós keserű finom érzete. Az kezdetektől jelen lévő óvatos savanykás aláfestét karöltve a komlóval, frissítő összképet kölcsönöznek illatának.






Látványa csekély opálosságot mutat ódon arany színezete mellett. Felette pazar habkorona kúszik az ég felé, tartósan üldögélve hófehér színével, mely így csak komótosan múlik.



Bőséges, sűrű szénsav amit kissé óvatosabb savassága követi. Belőlük elsőként a komló lép elő kizárólag keser érzetével.


Folytatólag igen hosszú időt átkarolva csak a komló játszik, kellemes toroksimogatást nyújtva. Majd lassan az árpamaláta is közelíteni kezd. Illatához hasonlóan a kortykép metszetén sem magasztalja túl ízképét.


Kissé ködös, gabonás mivoltát vegyíti a komló jellemébe, ám édesebb hozadéka igyekezetének ellenére sem tud kibontakozni. Az élesztő jelen esetben kegyes hatása megtöri szerepét.


Eddig sem szenvedtem hiányt a frissítő ízek hatásaitól, de a komló, élesztő fúzió nagyon üdítő összességet alkotva hoznak kellemes kortyképet, maguk mögött húzva a maláta olvasott értékeit.


Abszolút szomjoltó mivolta kitartó és csak lassan fakuló ízek mentén kísér messzire enyhén torokba markoló hatásával.


A három hazait ismételten egy Német gyökerekkel rendelkező főzet fogja követni az önkínzás jegyében.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Magyarország
3432 Emőd Margit u 2
 Fekete Péter manufaktúra Kft.



Megjegyzések