Soproni apa

A soproni sörgyár még magát is meglepte az apa főzetükkel, mert a hivatalos oldaluk sem ismeri ezen remekbe szabott, nagyüzemi csábítást. Aztán itt jött volna testvére, de hogy az ipájukról nem írtam semmit, érdekes. Pedig azt nézve, hogy honnan érkezett és mennyire vártam. Közben meglett, de még nem blogolós azon korszakom, fécen írodott soproni ipa. Szóval, mióta polcokra került azt láttam, hogy a sör bloggerek, illetve minden olyan testvér oldal, aki pixeleket és betűket formál, élve az újdonság ízével már elfogyasztotta. Jómagam kicsit hagyta elülni a port, ami nem indokolatlan, látva, az az fogyasztva ipájukat ezzel igen nagy elvárásoknak kellett megfelelniük. Az itthoni nagyüzem piaci szegmensében egyedül ők léptek akkorát, amit egy konzervatív kisüzemi fogyasztó is becses szavak társaságában említse. Visszatérve az ominózus sörhöz, a doboz színválasztása remek, szőnyegbombázás bármelyik bolti hűtőben mert ne felejtsük el, hogy a dizájnt szeretik megvenni az emberek és innentől a beltartalom sok esetben kérdőjeles, de itt ezen veszély nem áll fenn.

 Könnyed komlós keserűsséget ereget vezérfonalként illata, amihez kellemes citrusosság is csatlakozik. Ez utóbbi finoman gyümölcsös és nem csupán déli gondolatok tükrében. Aztán az árpamaláta csekély módon teszi hozzá a maga gabonás jellemét, illetve érződik egy tompa édeskés irányú aláfestés. Végül ami a kezdetek óta jelen van, az egy vékony savany árnyék emelve az amúgy is frissítő összképen.






Pohárban ölelt teste szűretlenül szűzies, a narancsos árnyalatok színezetével. Felette képződő habtakarója szemrevaló, szépen épül telített alakjával annak hófehér színével, így múlása csak lassú.



Kellemes szénsavas pezsgés és elenyésző savassága nyitja a kortyképet. A komló keserűje már itt megmutatkozik, szép, egységes irányával illő hatásfokkal.


 Citrus világa is tiszttelet tudó, megbújik a történet folyamában egész szerepet játszva, de mint illatában úgy ízében sem csak déli.


Mert ugyan a térképen lefelé nézve a citrusos szüret is hozza az édes, érett belevalót, ám ez ha kopottas módon is, tart itthon is beérő gyümölcsösséget és vagy talán illúzióját.


Viszont a kóstolás sokkal édesebb korlátok között zajlik ellenben illatával. Semmi túlzó, és inkább a fogyasztás második felvonása kínálja ezen érzetet a korábbi betűk olvasatának a vezénylete mellett.


Múlása szépen húzza és sokáig kísér.









Tudva a honnan érkezését, szerintem szépen megkomponált toroksimogatást tudott nyújtani.

A folytatás magában hordozza a doboz és egyaránt az üveg lehetőségét, hamarosan.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.5% V/V
0.5L
Magyarország

Megjegyzések