Szarvasi kézműves sörfőzde világos

Annak 2010-es esztendejében kezdte meg a szomjas népek itatását az ominózus világos, akkor még üvegtöltet mentes csapolt verziójával. Majd 2011-től már üveges, markolható főzeteket is kínáltak a nagyérdemű számára. A szarvasi sör napjainkban már 14 eltérő pohárfoglalót tálal amiből jómagam, a mait is beleszámolva, már három fajtát töltöttem a poharamba, és napok választanak el a negyedik, gyümölcsös gondolataiktól. Ama kettő, amit korábban megittam, az írásom végén meg is mutatom, címkéik teljes pompájában.

 Könnyed, orrba mászó malátázottság vegyíti illatának kezdetét. Amiből inkább gabonás jellemét állítja a frontvonalra, kellemes érzetét táplálva, majd mögötte a magvas hatása követi. Édes irányultsága fakó jegyek mentén, alig érezhető módon marad alul. Illatképe még rendelkezik egy apró savany kísérettel is, friss arculatot kölcsönözve illatának. A komló jelenléte nem egyértelmű, mintha, de ha így is van, akkor fátyol vékony keserűsséget tol a horizont messzi távolságába.





Pohárba öntött teste kissé opálos tekintetű, mély, vörösréz, illetve sötét narancsos árnyalatok társaságában. Habtakarója szépen kúszik fölfelé, egységes hófehér színezetével, majd csak lassan múlik.




Visszafogott szénsavas pezsgését, enyhe savassága követi.  Ebből hamar előlép az árpamaláta, egyenlőre óvatos megfogalmazása. Klasszikus jellemét tálalja annak könnyed, gabonás vértezetével, ismételten hanyagolva édesebb gondolataitól.


Ebből adódóan szépen terjeszkedik egy üdítő hatás mentén, az enyhe savasny kíséret. Kitartó aláfestésével a kortykép kezdetétől egészen a végéig jelen van.


Folytatásában, ami már a korty második felére hivatkozik, fokozódik a maláta, gabonás mivolta mellett elkezdenek beszivárogni kopottas, édes, már érdemi megnyilvánulásai is.


A komló illatához hasonlósan, ízében sem nyújt, egyértelműen élvezhető keser játékot. Valami ködös, távolban merengő árnyék húzódna az ízkép távolságában.


Vége és múlása egybeolvadt, sima összkép ízvilágával távolodik és messzire kísér.





Egy kis art a pixelekbe zárva.




Végezetül az említett címkék a maguk színes valóságával.





Majd a gyümölcsös főzetük homályos sziluettje, aki hamarosan beleül a poharamba.


A folytatást egy Ír trió fogja megtestesíteni, sajnálatos módon, megegyező koronazárral.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
11,8° balling
4,3 IBU
0.5L
Magyarország.
 5540 Szarvas
 Damjanich utca 103
 Szarvasi Atta Kft.

Megjegyzések