The Crafty Brewing Company Irish pale ale

A záró Ír főzet a maga harmadik töltetével a Rye River brewing co. üstjéből. Elsőként a Irish red ale sörüket kóstoltam, ami markáns sötét géneket hordozott mind illatában mind ízében. Folytatásban a stout sörük következett, jellegzetes és lehengerlő mindenségével. A mai bontás nem volt tervezett, egészen a múlt hét végéig. Ekkor tévedtem be az áruházlánc egri objektumába és magam sem gondoltam, hogy találkozni fogok vele. Anno a testvérei vásárlásánál ő már elfogyott és feledésbe is merült hiánya, mind a már említett hétvégéig. Érdekesség, hogy miután belenyitottam az első Írbe és már fontolgattam a második bontását, akkor találom meg hiányzó testvérüket.

Könnyed komlózottsággal és annak óvatos keser jellemével indít illata. Majd érzetének spektrumát megtartva azt egyeduralomra emelve kíséri végig illatképét. Nem él a változtatás jogával és kezdete leiratának erejét viszi végig, hol a keserű érzete enyhe fölénnyel bír. Citrusos gyümölcsössége frissítő jegyeket kínál élve, az árpamaláta hatásaitól mentes összesség, kitöltésével. A teljes illathossz mögött egy enyhe savany árnyék húzódik.





Pohárba tálalt látványa sötét, arany tónusú árnyalatokat mutat enyhe opálosságot kölcsönözve számára. Habtakarója lassan épül sűrű, vékony réteget képezve annak hófehér színezetével. Majd lassú múlás mentén távozik.


Kellemes szénsav enyhe savassággal mérten, majd korán ébredő komlózottság keseríti a kortyképet az erős irányba tendáló érzetével. Mellette citrusos jellemét is megnyitja, de koránt sem nyújt kiemelkedő hatást.


Az ismételt kortyok hamar megmutatják a maláta játékának hiányát, nagy általánosságban szokott édes gondolatokat prezentálni az ízvilág részére, de nélkülözése ellenére, találkozok édesebb aláfestés.


Ezen érzet nem számottevő, csupán a gyümölcsös jegyeinek halovány, érett mivoltát képviselik. Eddigi, majdan további egészét is a komló írja, üdítő képzetei mentén.


Aztán még van az a pillanat mikor jólesően emeli a tétet a komló, érezhetően fokozza keser és citrusos világát is. De a folytonos komló dömping szó szerint lefárasztja az ízlelőbimbóim érdeklődését.


Ez által ködös maszlaggá válik, szépségét veszti monoton állandóságával. Kissé értetlenül állok jómagam is a történtek előtt, mert egy kellemes vonalvezetés mentén már már látva a végét, egyszer csak elmosódnak az oly annyira szeretett határok.


Egy hirtelen beiktatott kisebb szünetet követően sem érzek fejlődést, tartja a vég bomlasztását.
Múlása viseli ezeket a kihatásokat és torkon ragadva igyekszik messzire kísérni.



Hárman voltak, de csak egy kupak maradhatott. Így elérve a 389. fémfedőt. 

A következő pohárnál ismételten Német földre lépek.

Árpamaláta, komló ( Ella ), élesztő.
4.5% V/V
0.5L
Írország

 Donaghcumper,  
 Dublin Road,
 Celbridge


 Rey River Brewing Company






Megjegyzések