The Crafty Brewing Company Irish red ale

A valóságban a Rye River Brewing co. égisze alatt készül, a főzde a 2017 esztendőben indult Írország, Celbridge nevezetű városában. A Rye River háza táján belül található négy brand,
a Solas, a Crafty Brewing Company, a Grafters és a McGargles. Az első mondatban megadott címen mindenki szortimentje megtekinthető a történelmük szélesebb leiratával. 
Hazánkban a Lidl kínálatában találhatjuk és vagy találhattuk meg, mely áruházlánc, a saját márkás sörei mellett szerteágazó sörtermékeket szokott forgalmazni, ezen főzetek nagy része nem emeli meg a pulzusom, vagy azért mert már találkoztam vele és vagy mert valójában alul pozicionált üvegtöltetről lévén szó, Huffokat nem érnek.
Az ominózus tétel kettő testvérével jelent meg a polcokon, mind a hármat sikerült megvásárolnom és nagy valószínűséggel, egymást követően fognak következni.

A pörkölés, illetve a kávé jut eszembe első ízben, illatának találkozásával. Kiváló kezdet a pörkölés, nagyon markáns, száraz, magvas, ahogy már ismerem. Viszont hiányolom a vele együtt mozgó karamell jellemét, ellenben nem marad édes aláfestés nélkül a történet, igaz nem tudom megítélni, hogy valójában ki adja ezen támogatását az illatkép folyamába. Mert az árpamaláta csak mostanság kezdi megnyitni illatának óvatos, gabonás gondolatát, a háttér részeként. Az elejétől a végéig, kitartóan simul egy vékony savany alap mindenki alá, részben a pörkölés által. 




Pohárba ülve mély, sötét tónusú vörös a látványa, a szinte feketébe nyúló árnyalatokkal. Habtakarója csak nehezen érinti meg a pohár karimáját, annak tört fehér, halovány barnás színével, s ahogy éri már múlik is.



Gyenge szénsav fölé nőtt savassággal indít. Majd megint a pörkölést fogalmaznám meg ami erejében már visszafogottabb, de így is éles, erős hatássokkal élve érkezik.



Nyilván ízében is klasszik, magvas érzetét szervírozva a szárazabb jellemével társulva. Ám itt már van karamell, enyhe leirattal, abszolút íz építéssel és fokozással. 


Véleményem természetesen szubjektív, semmi kőbevésés.

Alapvetően egy enyhe savany keret ölelésében zajlik a korty, összes olvasott hatást érintőleg.
Így édesebb gondolatok alig helyezik magukat az ízek közé, csupán ködös játékuk, elenyésző terjedelmében.   



Majd lassan átíródik a pörkölés monogám hozzáállása, egyrészt a maláta is emelve a tétet jobban megnyílik és édesebb irányba fordul a kortykép,  amihez a karamell is a támogatását biztosítja. 



De az érdemi változást a gyümölcsös jegyek megérkezte jelzi, hipp-hopp ide ugrottak, kellemesen érett, egy kosár többfajta fúziója. Aztán ha a komló jelen volt, hát én kérek elnézést. 



Vége és múlása összefogva tálalja a már olvasott sokaságot, egy finom egyveleggé érve, telt és üdítő minták mentén, messzire kísérve.




Végezetül a keret látványa.



A testvére fogja követni.

Árpamaláta, komló, élesztő. 
4.1% V/V
0.5L
Írország
 Donaghcumper,  
 Dublin Road,
 Celbridge,


 Rey River Brewing Company





Megjegyzések