The Crafty Brewing Company stout

Az Ír trió második tagja következzen, aki félelmetes hasonlóságot mutat korábban már elfogyasztott Irish red ale  testvéréhez. A Rye River brewing co. égisze alatt főződött üvegtöltetek most egymás utánban tárom a nagyközönség elé, a mai stout, határait tiszteletben tartva kényeztet fekete testével, sőt kiváló pohárfoglalást produkál.

Szó szerint orrba vág a pörkölés, de a kávé, csoki kombója még ezt is felül múlja. A pörköltes hatás magába zárta az árpamaláta gyengéd jegyeinek érzettét annak csekély gabonás, magvas jellemeivel egyetemben. Maga a pörkölés éles kibontakozást mutat, kissé füstös, enyhén savanykás kísérettel és markáns, száraz magvas aláfestéssel. A kávé, illetve étcsokoládé mély, testes, az illatkép frontvonalán könnyed, karamellás árnyékkal kényeztetve.





Színében fényes fekete, sötét bordós árnyalatokkal. Habtakarója világos barna színével terül el, vékonyka réteg képében. Múlása megfontolt, csak lassan engedi a pohár karimáját.


Gyengécske töltetlen szénsav, enyhe savas lecsengéssel. Szinte a pezsgéssel egyetemben már körvonalazódnak a különböző ízeknek bájai. Kiemelném a pörkölés stabil vezérfonalát, végig is kísér könnyed, savany toldalékával karöltve klasszik, magvas jellemével kiszínezve.



Következőleg a kávé érkezik, kissé keser irányával, téveszthetetlen egyben markáns ízvilágával. Keserű érzete komlós illúziót kölcsönöz az ízkép számára.


Az árpamaláta csekély ébredése még telít a már gazdag ízek tárházán, amiből mostanra a kávé lép elő abszolút dominanciájával, megtartva a már olvasott sorok erőit, maga mögé sorakoztatva.


Aztán még egy kis étcsokoládés támogatottság emel. Annyira gazdag, telt, hogy a markáns belépőt a végjátéka is megcélozva, tartja is magát hozzá. Erősen élő ízek lassú fakulása követ a messzeségbe.



Itt valamit benéztem, az élesség terén.

Következő testvér talán már holnap, bele is ülhetne a poharamba.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.5% V/V
0.5L
Írország
Donaghcumper,  
 Dublin Road,
 Celbridge



 Rey River Brewing Company






Megjegyzések