Klostermann Polotmavý ležák

A www.pivovar-strakonice.cz, vagyis a Měšťanský pivovar Strakonice, a.s. sörfőzde az 1649-es esztendőben kezdte meg működését, Csehország déli régiójában. Napjainkban kilenc főzetet kínálnak a pohárba töltésére, de maradva az írás alapjául szolgáló Klostermann-nál, aki eddig öt hazai díjat zsebelt be. Hiszek a Cseheknek ízlésében, 2013-tól, 2016-ig bezárólag minden évben elismerték. 
A Dudák, s rossz az aki rosszra gondol, szóval a sörgyár kiemelkedő márkájának a neve, korábban már járt a poharamban, így maradt a címkéje és kupakja, amiket az írásom végén mutatok is. 

Az árpamaláta szolgáltatja illatának gerincét és egy könnyed savany kíséretet húz maga mögött. Javarészt gabonás jelleme érződik ami csupán elenyésző módon hivatkozik édesebb gondolataira. A komló érdemi nyilatkozat nélkül marad. Végzetül, az egészet belengi egy ködös, kissé erőtlen karamellás hatás, ennek ellenére szép kiegészítője. 







Látványában tiszta és részben áttekinthető, mély vörösréz színezete sötétebb tónusokat is hordoz, gátolva átláthatóságát. Habfedője sűrű rétegként fedi annak tört fehér színével. Nagyon világos, barna árnyalatok színezik, múlása sietős illanást mutat. 


Kellemes töltetű szénsav indít és szinte savas lecsengés nélkül lépek a kortykép világába. 
Első ízben az árpamaláta mutatja meg ismert jegyeinek tárházát. 


Klasszikus, gabonás jelleme enyhén kopottas tételként érkezik, száraz, magvas érzetét alig alkalmazza, majd édesebb irányultsága is csupán fakó árnyékként húzódik a történet mögé. 

  
Az ismételt kortyok rámutatnak egy kitartó kíséret hatására, frissítő egységként követi, savany formájában. Folytatásában csatlakozik, az illatában már megismert karamell.


Az előzőleg említett savany aláfestés mellé érkezik, egymást kiegészítve. Ebből adódóan nem egy markáns kiegészítője az ízkép folyásának, csipet édességet még kölcsönöz, de fáradt nyilatkozatot produkál.


Végezetül az olvasmány egységes, finom fúziót kínál, a komló mintha, de kétségeimet nem tudta egyértelműen meggyőzni. Múlása lassan cseng le, mivel messzire kísér. 








A bevezetésben írott Dudák papírjai és fémsapkája.

Az első keret 59. helyén.

  
Klostermann bácsi is elfoglalta a helyét. 


398. a kupakok történelmében. 




A következő már a hűtő sötét ölelésében, de pontosan melyik kérdése még nyitott. 

Árpamaláta, komló, ( žateci ), karamell, élesztő.
5.1% V/V
0.5L
Csehország


 DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice, a.s.
 Strakonice
 Podskalská 324
 

Megjegyzések