Laugar & Mad Scientist Red Summer Rain watermelon sour

A Laugar és a Mad Scientist fúziója, avagy Spanyol, Magyar kollaboráció tölti poharam. A Laugar egy a 2010-es esztendőben alapítódott főzde, Spanyol honnak északi féltekén, Gordexola (Bizkaia) városában. Látványvilágukban felettébb attraktívak, ami abszolút igaz a Mad kínálta vizuális ingerek vonatkozásában is. Amennyiben a sör ízvilágok spektrumát kellene meghatároznom, legyen szó bármelyik főzde munkásságáról, az végeláthatatlan betűk folyamát generálná. Gyanítom, hogy már nincsen olyan klasszikus típus és vagy kraft gondolatok, említve mind a kettő főzdét és ezáltal üstjeiket, ami ne látott volna már napvilágot, majd üveget és poharat, a szomjas közönség legnagyobb örömére. 
Meg kell még említenem az üvegen olvasható probiotikum használatát, olyan táplálék kiegészítők melyek az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaznak. Élelmiszer iparban régóta használt lactobacillus nem ördögtől való, így a sörfőzés is felfedezte magának, mivel képes átalakítani a cukrot, illetve laktózt is. Alapvetően erjesztett ételeknél használják, jellegzetes savanyú ízt kölcsönöz. 
 A Mad Scientist a 2016-os évben kezdte meg működését az egykori Királyi sörfőzde autentikus falainak ölelésében. Másodikként léptek a főzdepark, új hullámos vízióinak úttörői közé, amiért  külön köszönet az alapító trió számára. Név szerint, Tarján Csaba, Szilágyi Tamás és Závodszky Gergő személyében. 
Aztán majd az írásom végéhez közeledve, mutatok is egy csokor Mad címkét, van amit már én mentettem le üvegéről, illetve vannak szüzek is, de a lényeg, hogy mindegyik járt már a poharamban.

Végezetül az utókor számára, jelen írásom a sör fogyasztási szenvedélyem, 400. kupakját szülte meg.  Korábbi vízióim egy hazai főzet fémsapkáját képzelték ezen helyre, de nyomtatlanságukat és csupán színes mivoltukat nem éreztem helytállónak, ám ekkor jött velem szembe az ominózus üvegtöltet. Dupla öröm, hiszen honi gondolatok is ékesítik, így részben beváltottam korai elképzeléseimet, illetve a mellett, hogy stabilan tudhatok egy Mad Scientist filozófiájú főzetet, vele egyidejűleg egy Spanyol kraft is részese lett gyűjteményemnek. 

Azonnal megmutatkozó sour jellem savanyítja illatát a maga könnyed, frissítő érdemében. Ellenére ezen vezényletnek, érződik egy tompa, édes kíséret a maláta kínálta jegyek képében, ami alig hivatkozik gabonás tételére. A komló keser világa elesett. A görögdinnye szerepvállalása óvatos térhódítás mentén zajlik, annak klasszikus illatát tálalva. Csekély édes irányú gondolatokat ő is kölcsönöz az illatkép számára. Összességében kellemes, üde fúziók tárházát lebegteti a pohár fölé. 






Pohárban ölelt teste citrom színű tónusokba öltözött, mely enyhén opálos tekintetű. Habtakarója vékony réteget képez hófehér látványában, majd sietve illan. 




Könnyű és egyben egységes szénsavas nyitányt kínál, azonnal megmutatkozó savany ízképpel társítva. A görögdinnye is a kortykép kezdeti szakaszán feltűnő hatás, kissé kontrollált a maga halovány játékával. 

Jackson imitátorunk pajzsmirigy problémákkal küzdhet.

Érzete e képen el is enged az intenzív kortykíséret lehetőségét, korai csatlakozása a történethez lassan fakul és ködös aláfestést biztosít a savany dominanciának. 



Folytatásában a komló, maláta páros, érdemi produkciót nem szolgáltat. Marad a savanykás, frissítő sour irány a dinnye árnyékával karöltve, csipet édeskés felhangokkal karöltve. 



Végjátéka kettőjük fúziójáról mesél, telt, ellentétes, ám gazdag toroksimogatás tükrében. Múlása, végezetül az előző mondatban olvasott sorokkal támogatja, hosszúra húzódó kíséretét.







A bevezetés soraiban említett MAd Scientist címkék garmadája adja az elkövetkező pixel halmazok látványát.












Zárásul a jelen helyzetet taglaló fotók, megörökítendő annak 400. darabját.




Aztán a folytatás kérdése, a hűtő sötétjében vannak páran, mind hazai s külföldi főzetek, valamelyikkel hamarosan jelentkezek. 

Árpamaláta, komló, görögdinnye, lactobacillus, élesztő. 
5.2% V/V
0.33L
Spanyolország

 
Zubiete Auzoa, 42
48192 Gordexola
Bizkaia (Spain)





Megjegyzések