Primator 24 double porter

Az írásom az 1872-es esztendőben kezdődik melynek december havában készítették első főzetüket a Cseh országi Náchod megye, északi fekvésű Dobrošovská városában. Keleti országokhoz hűen itt is volt privatizáció, majd a 2009-es évben lett ismételten magán tulajdonú főzde. 2013-ban a WBA-on arany éremmel jutalmazták a búza főzetüket.
A keretek történelmében már négy alkalommal adták kupakjukat, még a régi dizájn formájában. Ezen kupakok írásom végén meg is mutatkoznak címkéikkel egyetemben.

Vegyes kedvességgel nyit annak részben édeskés, illetve enyhén savany érzetével. Majd föléjük nő az árpamaláta, kissé füstös és karamelles árnyékot visel. Maga a maláta gabonás jellemét tálalja finom, klasszikus módon vértezve a pörkölés száraz, magvas jegyeivel spékelve. A komló nem biztosít illatjegyeket a történet számára. Közben fanyar gyümölcsösség ködös érzete telepszik az eddig olvasott hatásokra, meggyes mivolta a fúziók kegyes játéka.





Látványa fekete színezetre enged következtetni, de mély vörös és bordó tónusokat visel. Habfedője szép felépítésű a világos barna árnyalataival mérten s csak lassan illanó tartásával.



Selymesen bőséges szénsav kezd erős savas kísérettel. Markáns alkoholos aláfestés, karcos jelleme tölti a kortyok kezdeti szakaszát, ami az ismétlések tükrében lassan fakulni kezd, de maradandó hatásként követi az ízek folyamát.


Édeskés elveket vallva állítja a sorba a maláta kellemes töltetű gabonás világát, mely alig hivatkozik a pörkölés hozadékainak száraz, magvas érzetére.


A karamell alig megjelenő tétel, inkább ajak nyalogató cukros édességgel szolgál s majdan fokozódik is ezen hatása. Mindezt a komló keser meg nem jelenő vallomása sem kontrollálja.


Van egy érdekessége, nagyon gyerekkorom, 80-as, kötőjel 90-es években ízlelt kanalas gyógyszere, imádott ízét tálalja messze a frontvonal érdemi nyilatkozatától a háttér részeként.


Közben ama alkohol már bénít, részben álcázva karcos érdekeltségeit. Ettől eltekintve képes egységes, finom ízeket adni a kortykép számára, de túlzó édessége már fedni kezdi részletességét.


Masszív cukrosság áll a malátás dominancia elé egysíkú irányt kölcsönözve, végezetül múlása inkább ezen mondat elejének kitartása, alig fakuló ízekkel messzire kísér.




A bevezetés soraiban említett papír és fém alapú adathordozók következnek. Kronológiai sorrendben érkeznek, első sorban a kupakok majdan címkéik.

A 43. helyen prémium lágerként. 


A 78. helyen a búza mivoltával.

A 206. helyen.

A mai elődje a 207. helyen.

Utolsó képnek pedig a jelen helyzet, a második keretre vonatkoztatva.

Itt már a 402-es sorszámú fémfedőjeként ékeskedő Primator.

 Következőleg maradok a Primator háza táján, szerintem még a héten megszülető írással.


Árpamaláta ( pilseni, müncheni, búza, karamell, színező ),  komló ( zatecky, Sládek ) ,élesztő.
10.5% V/V
0.5L
Csehország

  PRIMÁTOR a.s.
  Dobrošovská 130
  547 40 Náchod
  Česká republika




Megjegyzések