Ragnar pilsner

A mai napon Grúzia földjének egyik főztét töltöm a poharam ölelésébe, amiért külön köszönet G. Péter áldozatos munkásságáért. Az érthető promócióra komoly hangsúly helyeztek az angol nyelvű hivatalos oldaluk, a flash.geobeer.ge/en/ megtekintésének lehetőségével. A sör történelme csak kevésnek mondható hónapokat hordoz, születése az éppen folyó 18-as esztendőnek márciusi hava.
A főzde is az ezredforduló után létesült, annak 11. évében a JSC "Georgian Beer Company" égisze alatt és a Zedazeni nevet kapta, mindezt a Mtskheta regió, Saguramo városában.

Amint az lenni szokott, az árpamaláta telíti illatát. Könnyed jelleme érződik egy vékony savany árnyék előtt, hol édesebb gondolatok visszafogott játékai is emelik az élmény faktorát.
Összességében  kerüli a markáns megnyilvánulások színterét, a maláta viseli gabonás és egyben magvas érzetének finom, enyhe hangoltságát. A komló kimarad illatképének egységéből.






Tiszta látványa fényes, élénk arany színezetével tölti meg az üres pohár kérdését. Habfedője hófehér színével képez szép réteget majd csak lassan múlik.   



Dús, kellemes szénsavból rövid, de intenzív savasság nyílik. Folytatólag vékony savanykás alapon múlnak a kortyok és stabil kíséretnek bizonyulnak.


Előtte az árpamaláta bontakozása testesül meg óvatos ellenben egyértelmű játékával. Elsősorban magvas jelleme, majd azt követve gabonás hatása összefogásából épül ízképe.


Mindez tompa édes gondolatok mentén, kitartva intenzitását a végéig. Közben a maláta, kis mértékben emeli a jelenlétét ezen állapotában végig kísérve a történetet.


A komló ízében sem ad életjelet. Végezetül a  már olvasott ízek hatásai mellett múlik és kísér messzire.








Az második grúz kupak a 393. helyet foglalta el. Az első a 381. fémsapka, az Argo lágere.




Aztán van itthon Német, Török, Magyar, Belga, Cseh és miegymás nemzetek főzetei, a sokaság kínálta lehetőség nyitva tartja a folytatás kérdését.

Árpamaláta, komló, élesztő.
5.0% V/V
0.5L
Grúzia

 JSC Georgian beer Company
 Zedazeni üzem.
 Mtskheta régió
 Saguramo Village 3311

Megjegyzések