Rügener Insel brauerei übersse hopfen ipa

Mert hogy a Németek nem kraftolnak, hát de, és a World beer awards-on raklapszámra vitték haza a díjakat, köszönhetően a insel-brauerei.de főzeteinek. Napjainkban 15 főzetet kínálnak az értő és egyben laikus fogyasztói társadalom részére, szépen kidolgozott, részletes papír csomagolásban. A kupak is említésre méltó, letisztult, egyaránt díszítik feliratok és karakterek, kétszínű látványában. A hivatalos Német oldaluk nem kínált megoldást a történelmük felderítésére, oly annyira, hogy nem tudom mióta kényeztetik üvegtölteteikkel a szomjas népeket. A beszerzés helyszíne az Német föld.

 Egy száraz érzetű könnyed, komlós keserű vezet be illatába, amit összességében erős, citrusos hatás kísér. Mangó, madarin érkezik első sorban, vegyülve egy kissé élces fanyarsággal, majd ködös édes jegyek fekszenek alájuk. A maláták közül a búza tompa, gabonás jelleme köszön vissza. Illatképe frissítő egységet kínál, kívánatos, szépen megkomponált kényeztetésével.






Pohárba ölelt teste mély, narancsos színezetet öltött, erős, opálos tekintettel. Habkoronája masszív, sűrű, bőséges áldás ami csak lassan illan fakó, kopottas narancs színezetével.




Selymes, egységes és kellemes szénsav szinte savas lecsengés nélküli nyitánya. Közben már bontakozó komlós keserű óvatos játékával készít végig kísérő, üde hátteret.


A kortyképe is hordozza az illatában már megtapasztalt enyhe fanyarságot, társulva a citrusosság, itt már inkább a mandarin, narancs héjára hivatkozva, de a gyümölcsök húsának egyvelegét is felkínálva.


Édes irányú gondolatok alig, homályos nehezen beazonosítható aláfestések. A maláták közül megest a búza tálalja klasszikus, gabonás ízképét, kecses, nem számot tevő érzetével.


A korty folyama szépen keretezett, egységes kontúrok mentén múlik, jól érezhető hatásokkal, mind a komló spektruma, a maláta gyenge jelene. A múlása is kitesz magáért, az eddig olvasott finom fúziók tükrében.


Lecsengése és távozása kissé fokozottabb fanyar irányba kanyarodik, messzire kísérve abszolút toroksimogatással.











Így már a 394. kupak került a keret ölelésébe, eme remekbe szabott Német főzettel.



A következő kupak nemzete még kérdés, az itthon megtalálható valamely főzet fogja megtestesíteni.

Forrásvíz, árpamaláta, búzamaláta, komló, szőlőcukor, élesztő.
5.6% V/V
0.33L
Németország

 Rügener Insel-Brauerei GmbH
 18573 Rambin auf der Insel Rügen
 Hauptstraße 2c


Megjegyzések