Stone Brewing Co. Delicious ipa

A www.stonebrewing.com főzde az amerikai kontinens északi féltekét nyomja annak is a nyugati partvidékét az 1996-os esztendő óta. Kalifornia, San Marcos városában alapítódott, majd napjainkban 23 főzettel kényeztetik a szomjas nagyérdeműt. Mind ezt teszik dobozban s üvegben, állandó és szezonális főzetekkel amihez hozzá tesznek collab söröket, illetve a berlini egységük piacra dobott egy saját ötös egységet. A köznyelv szerint a világ két legbefolyásosabb sör miaza és megmondója a
RateBeer és a BeerAdvocate, nos a közönségük anno megszavazta őket a világ első számú sörfőzdéjének, ékes titulus, de én csupán az ominózus tételt ittam eddig, ami stabil s egyben kiváló pohárfoglaló


Gyönyörűen adja vissza a kézben tartott komló pellet finoman tömény, keserű valóságát, annak csábító citrusos világával. Ezen kellemes vegyületnek a keser érzete vezényel és tartja maga mögött, többek között egy halovány édeskés gondolat kíséretét. Az árpamaláta nem ad hozzá érdemi hatást. Összességében szépen tornyosul illatával a pohár fölé, üde, egységes érzetét kínálva. 






A pohárban üldögélő teste ódon, sötét tónusú arany színezetet visel, mely tiszta és átlátható. Habtakarója sűrű, szépen strukturált egységes látvány, mely tartós társa a lassú múlásnak. 




Emelt, kissé fokozottabb szénsav, ami abszolút jól áll neki, és nem is savas lecsengés követi, hanem a komló markáns keserűssége.


 Az ismételt kortyok rámutatnak ezen érzetének fokozódására, ami lassan és folyamatosan adagolva finom, friss ízképet szállítva mutatkozik, kitartó frontvonalként.



Intenzitása ezáltal be is határolja a korty további folyamát, valós, érdemi aláfestést csupán citrusos jelleme kínál. Hatását árnyékként húzza maga mögé, frissítő tételként. 



A maláta elesett, nem tesz hozzá semmit, ellenben van egy fátyol vékony, alig megmutatkozó édeskés háttér. Majd végjátékában, enyhe módon, szélesebbre nyitja a citrusos kísérete, gyümölcsösségének tárházát. 



Múlása kitartja az olvasmány eddigi fúzióit, azzal a keser dominanciával és szinte a végtelenbe kísér. 







El maradhatatlan az éppen aktuális nézet annak kupakok sokaságában, 397. helyzetével. 




A folytatás helyzetére felkészülve, megtettem a megfelelő lépéseket a hűtő irányába, több, üvegbe csomagolt főzettel, eltérő nemzetiségű töltetekkel. 

Árpamaláta, komló, ( Nugget, Calypso, Lemondrop, El Dorado ), élesztő.
7.7% V/V
0.355L
Amerikai Egyesült Államok


Megjegyzések