Bohemia regent Escobeer ipa

A sörgyár története egészen a XIV. századik nyúlik vissza a csehországi Trebon városában és az első írásos emlékek az 1379-es esztendőt említik az alapítás dátumának. Aki esetleg szeretne jobban elmélyülni a történelmükben az tekintse meg a www.pivovar-regent.cz/en oldalt. Ezen az oldalon a napjainkban kínált szortimentjük is átnézhető amiből egyet már korábban megittam, de ezt majd csak az írásom végén.
Sokat vacilláltam azon, hogy a sör címkéjén látható személy kapcsán is írjak e pár sort. Név szerint Pablo Emilio Escobar Gaviria, született 1949 december első napján. Ismeretségét és vagyonát a kolumbiai kokain alapozta meg ami a vesztét is okozta.

Tiszta és könnyed komló keserű jellemzi illatát ami mellett, más szinte nem is tud érdemi hatást generálni. Az abszolút komló dominancia mögé behúzódik egy ködös savany tétel végig kísérő érezte. A keserűvel párhuzamosan lassan ébredezik citrusos világa, mely fokozatosan felépülve kissé elmarad intenzitását tekintve. Az árpamaláta kimarad az illatkép egységéből.






Testének látványa ódon arany színezetet visel és tiszta, áttekinthető. Habfedője gyorsan érkezik és csak kissé visszafogottabb a múlása hófehér színével.



Gyenge szénsavas pezsgésen keresztül lépek a ízvilágába ahol rövid ideig kísér erőtlen, savas lecsengése. Ezt követően a komló kezd térhódításba első sorban kecses töltetű, keser jegyeivel.


Ezen hatása torok tájon markánsabb érzettel bír a korty lefolyására. A citrusos gyümölcsössége ismételten később megjelenő aláfestése, változó intenzitással követi a kortyokat.


Üdítő frissességet kölcsönözve enyhe fanyarságot is szállít, illetve mint illatában úgy ízvilágában is találkozok egy vékony, savany, kitartó kísérettel. Az előző sorok olvasatának ellenére van egy édeskés érzet is.


Elenyésző kopottas árnyékként, csupán a korty második felében megjelenő ízfokozás. Az árpamaláta is lehetne, aki az édes gondolatit kínálja, de akkor maximum ennyit érezni belőle.


Végjátéka elegáns, finom összesség. Végezetül múlása is kitartó módon nyújtja hosszúra távozását.






A korábban fogyasztott testvérének címkéje és kupakja következik.


A 86. helyen került az első keret ölelésébe.

Záró pixelként pedig, a jelen helyzet 407. fémsapkája.



A folytatás kupakját keresem.

Zabmaláta, komló, élesztő.
5.6% V/V
0.5L
Csehország

Bohemia Regent a.s.
Trebon, Czech Republic  379 01

Megjegyzések