Dia lager

Kutatásaim arra engednek következtetni, hogy a www.cervezasalhambra főzi ezt a dobozba csomagolt, általuk sörnek nevezett valamit. A hivatalos oldalukon persze nem tüntetik fel, hiszen a dobozon a Dia felirat az egy üzlethálózat neve így saját márkás termékként kínálják. Beszerzése Spanyol országban történt tálcás kiszerelésben, melynek művelete nem hozzám tartozik. A 66 Euró centes darab ára megmagyaráz mindet. A főzde amint látom készít minőségi üvegtölteteket is ami Spanyolország déli féltekén fekszik Granada városában.

Illata tompa édes alapon nyugszik és visel egy könnyed savany kíséretet. Lényegében csak az árpamaláta érződik gyenge jellemével ami egyaránt hordozza gabonás, illetve száraz magvas tételét.









Látványa tiszta testet mutat fényes arany színével. A habfedője strukturálatlan össze vissza méretű buborékokból áll és üveges látványú fehér ködöléssel. Gyorsan épül s kezdetben gyorsan is  távozni, de a végéra alig akar múlni, szinte kapaszkodik a pohár falához csúnya látványával.





Kellemes töltetű szénsav szinte savas lecsenés nélkül, majd erős édes aláfestéssel és ködös élek nélküli malátával indít. Közben a komló erőlködik alig érezhető kopottas keserűjével.


A kortyok folyamán ugyan érezhető némi malátázottság, de nem hivatkozik érdemi módon klasszikus jegyeire és elmosódva utazik a már említett édes aláfestés hátán.


Aztán a korty közepe majdhogy nem üres, ízektől mentes, majd csak a végére igyekszik összeszedni magát ami hagy kívánni valót maga után.


Kezdeti ködös mivoltán fókuszál egy keveset kerülve az élesség az érthető kerek ízek tárházát. Lecsengése még előállít egy rövid idejű, a komló játékától bizton mentes csekély keser tényezőt.


Múlása amit igyekszik kitartani sajnos csak lassan múlik.






Következőnek meg kell simogatni, valami értékesebb főzettel a torkom.

Árpamaláta, komló, élesztő.
4.8% V/V
0.33L
Spanyolország

Cervezas Alhambra 

Megjegyzések