Pardubický Taxis

Az 1871-es esztendőben Cseh országnak majdhogynem a közepén, Pardubice városában megalakul az ugyan erre a névre hallgató sörfőzde. A Pardubický Pivovar hivatalos oldalán megtekinthető a kilenc termékük mellett részletesebb történelmük és jelenük is. Személyem korábban már találkozott a porter főzetükkel, ezen kupakja és címkéje írásom végén meg is tekinthető.

A maláta spektruma által színezett az illata egy könnyed, savanykás kísérettel társítva. Az árpamaláta klasszikus jellemét tálalja a gabonás, száraz magvas érzetének visszafogott tételeivel. Aztán édesebb hozadéka is megnyílik sokkal óvatosabb hatásával. A komló keser játékával nem találkoztam.







Tiszta testével és világos borostyán színezetével nyújt csodás látványt. Habtakarója ugyan szép felépítésű, de sietve távozik hófehér színével.



Bőséges szénsavas pezsgését enyhe, gyors lecsengésű savasság követi majd az árpamaláta következik. A kortykép kezdeti szakaszában kissé zárkózott, de egyértelműen adja tudtomra jelenlétét.


Ebben gyenge gabonás hatása a jellemző melyhez társítja fakó édes gondolatait. Majd csak úgy mint illatában, úgy ízében is találkozok azon könnyed töltetű, savanykás kísérettel ami a poháremelgetés kitartó része.


Közben érdemi fokozódást mutat a maláta minden egysége a maga édeskés aláfestéssel finom összességet kínálva. Ellenére annak, hogy gabonás jegyei erős szint lépést követően komoly dominancia mentén töltik ki szinte a korty folyamának teljes szélességét.


Hivatalos oldalukon azt írják, hogy a komló keserűje aktív dramaturgiát közvetít. Én ködös, kontúrok nélküli alig megmutatkozó hatásként írnám le.


Végjátéka telt, érett ízek szállítója, s végezetül múlása is hasonló képen kitartja az eddig írott betűk sokaságát, csipet gyümölcsös fúziót generálva. Ízei lassan fakulnak és messzire kísérnek.





Az első sorokban említett porter főzetük pixelei most következnek.



A 111. helyen érkezett az első keret ölelésébe.

Zárásul az ötödik sor nyitánya az ominózus fémfedővel.

A 404. kupak.

 Következőleg egy fúziós kraft, hazai gondolatokkal gazdagítva.

Árpamaláta ( moravai ), komló ( Žatec ), élesztő
6.0% V/V
0.5L
Csehország

 Pardubický pivovar
 Palackého třída 250, 530 33 Pardubice, Czech Republic






Megjegyzések