Szent András sörfőzde Esthajnal'18

A Szent András sörfőzde termékei nem ismeretlenek számomra mert a gyűjteményem, azon belül is a második keret három fémfedőjüket öleli. Az első kettő egy páros, név szerint Nyúlon innen és a Nyúlon túl, a harmadik egy a 93-as nyitásukkor piacra dobott eredeti receptúrája alapján újrafőzött jubileumi darab a 25. évfordulójukra. 
Történelmi boncolgatásukat két okból is elengedném, részben az első mondatban megosztott hivatalos oldaluk miatt, illetve korábbi írásai által már megtettem. Az ominózus üvegtöltetet születésnapomra kaptam az öt tagot számláló amatőr sörfőző csapattól melynek jómagam is tagja vagyok, és ezúton is köszönöm szépen. 
Azt még tudni illik, hogy ez egy limitált darabos főzet és annak is a hatodik verziója amit évente készítenek el. 

Illata tompán meghatározott édes jegyek mentén kezdi kényeztetését és a füstösség finoman éles tételét nevezném irányadónak ködös, szilvás aláfestéssel. Mellettük az árpamaláták érzete is lenyűgöző intenzív gabonás, illetve száraz magvas jegyeikkel. Közben a fúziók kecses játéka tálal egy sütemény költeményt, fűszeres felhangokkal ékesítve. A gazdag illatkép része még egy markáns kávés, illetve egy visszafogottabb karamellás érzet kielégítő jelenléte. Gyaníthatóan a komló keser jelleme is itt kóborol, de elvész a sokaság gyönyörében. 




Testének látványa abszolút fekete öltözetet visel melynek kitöltése megmutatta kissé krémes állagát. A habkoronája gyönyörű, titokban minden sör ilyenről álmodik. Sűrű egységes apró buborékok múlni nem akaró tartása erős, kávés színezettel.  


Könnyű simogató szénsav csekély módon megmutatkozó savassággal és az alkohol magasabb mivolta finoman kontrollált, alig érezhető karcos jelleme enged az ízek világába.

A doboz kettő főzetet és egy poharat tartalmaz.

A teljes kortykép letisztult, egymásba fonott homályos kontúrokkal nagyon gazdag, telített ízvilággal.
Illatához hasonlóan ízében is édes gondolatokkal övezve haladok a korty lefolyásában.


Összefogva állnak a frontvonalon kis mértékben változó intenzitásukkal csupán a végére kialakuló dominanciával. A szilva élesebb mint illatában édes és kitartó jegyeket produkálva.


A füstös és kávés ízek karöltve kísérik az árpamaláták vékonyabb, gabonás világát és csak részben aktivált száraz magvas árnyékát. Közben az édes gondolatok mellé befurakodik egy enyhe savany érzet összességében frissítő jellemével, de már is fakuló jelenével.


A fúziók ismételten teret nyitnak most éppen gyümölcsös képzeteikkel és csipet fűszerességgel. Aztán a már említett dominancia leginkább a füstösségben, illetve a szilva hatásában merül ki a többi már olvasott érzet vegyületében.


Végjátéka még jobban összeolvasztja ízeit megtartva karakteres sokat mondó kortyképét és szinte a végtelembe kísér múlni nem akaró ízvilágával.









A mostani kupakja már nem kerül a keretbe mert a Nyúlón innen is fehéret sapkát hordott.

A 333. és 334. helyen a nyúlok.

Az Arany hordó 93-as főzetének jubileumi kiadása a 369. helyen.

A héten ki fog magából engedni egy főzetet a hűtő, a folytatás reményében.

Árpamaláta ( pilzeni, karamell, Caramünch, pörkölt ) komló ( Amarillo ), füstölt aszalt szilva, élesztő.
10,5% V/V
033L
Magyarország

Szent András sörfőzde
5561 Békésszentandrás, Szent András út 11





   

Megjegyzések